Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη πολέμου στη Λάρισα

Γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Κέντρο επιχειρήσεων επέμβασης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία


Το στρατηγείο στη Λάρισα που τέθηκε στη διάθεση της ΕΕ για την επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, επισκέφθηκε ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής, υπό την ομπρέλα της ελληνικής προδρίας της ΕΕ στην χειρότερη κρίση από το μεσοπόλεμο για την Ελλάδα και την Ευρώπη.


Την ικανοποίησή του τόσο για τις εγκαταστάσεις του ελληνικού στρατηγείου επιχειρήσεων της ΕΕ που εδρεύει στη Λάρισα, όσο και για το επίπεδο των Ελλήνων επιτελών που έχουν ξεκινήσει τη σχεδίαση της αρχικής φάσης του σχεδίου επιχειρήσεων (η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή), εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής του OHQ Λάρισας υποστράτηγος Φιλίπ Ποντιέ κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στο στρατηγείο.

Τον Γάλλο υποστράτηγο υποδέχθηκε ο Έλληνας επιτελάρχης, ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας.

Όπως είναι γνωστό, το στρατηγείο τέθηκε στη διάθεση της ΕΕ για την ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελικό σχέδιο επιχειρήσεων θα είναι έτοιμο στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο Γάλλος επιχειρησιακός διοικητής και ο Έλληνας επιτελάρχης είναι σε απόλυτη συμφωνία για την οργάνωση και επάνδρωση του Στρατηγείου η οποία θα στοχεύει σε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα με εξειδικευμένα στελέχη σε συγκεκριμένες θέσεις. Το τελικό σχήμα θα αποτελείται από 100 περίπου επιτελείς εκ των οποίων 50 θα είναι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...