Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ν. Ιωνία Βόλου: Έπνιξε κουτάβι

Το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου η εθελόντρια της «Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου», που είχε βάρδια πήγε στο «Σπιτάκι» του συλλόγου, που είναι ένα προκάτ οίκημα, το οποίο τους έχει παραχωρήσει... ο Δήμος Βόλου ως γραφείο και στο πίσω μέρος του βρήκε απαγχονισμένο ένα κουταβάκι μόλις 3 μηνών!

Το «Σπιτάκι» της Φ.Ο.Β. βρίσκεται στο πάρκο του ελικοδρομίου, επί της οδού Ικάρων στη Ν. Ιωνία. Οι φιλόζωοι εθελοντές το χρησιμοποιούν ως γραφείο και συνάμα ως χώρο για να φιλοξενούν εκεί σκυλιά, που χρειάζονται θεραπεία.

Ο δράστης είχε περάσει στον λαιμό του ζώου ένα χοντρό σχοινί και είχε δέσει σφιχτά τον κόμπο. Το κορμάκι του ζώου, που βρέθηκε στο έδαφος, μάλλον το είχε κακοποιήσει πριν το πνίξει, γιατί γύρω από το πτώμα του βρέθηκαν 7 σύριγγες για διαβητικούς και γαλατάκια (ατομικές μερίδες).

Τα γαλατάκια είχαν τρύπα στο καπάκι τους. Ο δράστης προφανώς χρησιμοποιώντας τις σύριγγες είχε αδειάσει το περιεχόμενο τους. Κοντά στο νεκρό ζώο βρέθηκαν και τα χειρουργικά χάντια, που χρησιμοποίησε το ανθρωπόμορφο κτήνος.

Η Αστυνομία, που ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το έγκλημα, πήγε και κατέγραψε το συμβάν. Όμως δεν πήρε αποτυπώματα λέγοντας, ότι από το σκοινί δεν θα μπορούσαν να βρουν τίποτα.

Δεν πήρε αποτυπώματα ούτε από τις σύριγγες, αν και εκεί θα μπορούσαν να τα εντοπίσουν καθώς όπως είπαν δεν στοιχειοθετείται, ότι αυτές χρησιμοποιήθηκαν για τον βασανισμό του κουταβιού, κ.ο.κ..

Η Μένη Ευσταθιάδου εκπρόσωπος του υπό σύσταση συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Βόλου», πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να δώσει ένορκη κατάθεση, στην οποία ανάφερε, ότι επιθυμεί τη δίωξη του δράστη.

Όμως προκειμένου η Αστυνομία, να πάρει στα σοβαρά το γεγονός και να ασχοληθεί με την υπόθεση χρειάστηκε και η τηλεφωνική παρέμβαση της δικηγόρου Βάσως Τάκη, η οποία είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Ημαθίας «ΖΩ.Η.» και η σχετική διαμαρτυρία προς τον διοικητή του τμήματος.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης άγνωστος, όπως μας εξήγησε η κα Ευσταθιάδου, έσπασε τα τζάμια του αυτοκινήτου της πρόεδρου του υπό σύσταση φιλοζωικού συλλόγου της Σάρας Ανεστοπούλου Χάτον. Τα δύο αυτά συμβάντα ενδεχομένως και να σχετίζονται.

Πρόκειται για άλλο ένα φριχτό έγκλημα εις βάρος ενός ανυπεράσπιστου κουταβιού, που αποδεικνύει, ότι ως λαός στο μόνο που διαπρέπουμε είναι τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων!

Το πόσο επικίνδυνος είναι ο δράστης για το κοινωνικό σύνολο, για τους ανθρώπους και τα ζώα, είναι περιττό να το επισημάνουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...