Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Λάρισα: Τουριστικός οδηγός Θεσσαλίας από μαθητές

white horse in yellow field (Mourgani, Thessal...
(Μουργκάνι, Θεσσαλία) (Photo credit: Wikipedia)
Τουριστικό οδηγό για νέους του εξωτερικού που επισκέπτονται τη Θεσσαλία και θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές της, δημιούργησαν μαθητές του 6ου λυκείου Λάρισας. Ο οδηγός έχει ως αφετηρία το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου από όπου οι τουρίστες θα μπορούν να τον προμηθεύονται και να μπαίνουν αμέσως στο «πνεύμα» της περιοχής βρίσκοντας ταυτόχρονα χρηστικές πληροφορίες για τη μετακίνηση, την διαμονή τους αλλά και για τα δέκα πιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα της Θεσσαλίας, τα οποία, σύμφωνα με την έρευνα των μαθητών συνοψίζονται: 

Στο νομό Λάρισας το Αρχαίο Θέατρο, ο Πηνειός, τα Τέμπη-Κοιλάδα των Τεμπών, ο Όλυμπος και στην Ελασσόνα η Μονή Ολυμπιώτισσας. Στο νομό Μαγνησίας η Αργώ, το Τρενάκι του Πηλίου και φυσικά το ίδιο το Πήλιο. Στο νομό Τρικάλων το Σπήλαιο της Θεόπετρας, η Πύλη και το Περτούλι, τα χωριά του Ασπροποτάμου και τα Μετέωρα. Στο νομό Καρδίτσας το Παυσίλυπο, τα Λουτρά Σμοκόβου, το εκπαιδευτικό δάσος «Μπελοκομύτη» και η λίμνη Πλαστήρα. 

Ο οδηγός παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο αμφιθέατρο του σχολείου, παρουσία και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος συνεχάρη τους μαθητές για αυτή την πρωτοβουλία τους.
Όπως δήλωσαν οι μαθητές και οι καθηγητές που παρουσίασαν τον οδηγό, «στόχος είναι αυτός ο χάρτης να φθάσει στα χέρια κάθε νέου που θα έρχεται στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου αλλά και σε κάθε αεροδρόμιο που συνδέεται άμεσα η εμμέσως με την Θεσσαλία».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...