Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Καρδίτσα: Επιστολή διαμαρτυρίας – καταγγελίας προς την ΑΝΚΑ Α.Ε.

Ως εργαζόμενοι της ΑΝ.ΚΑ. εργαστήκαμε χρόνια για την ανάπτυξη του νομού και εκπροσωπήσαμε επάξια τόσο την ίδια την εταιρεία αλλά και  την Καρδίτσα στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση κάθε ΔΣ της εταιρείας, όλους τους Δημάρχους και φορείς του νομού καθώς και όλους τους πολίτες που ζήτησαν τις υπηρεσίες μας.

Η «οικιοθελής» απαξίωση της ΑΝΚΑ και η αδιαφορία των υπευθύνων οδήγησε το μισό περίπου στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας σε αποχώρηση και τελμάτωσε την όποια δυναμική της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι, παρότι απλήρωτοι από το 2009, αγωνίστηκαν να υλοποιήσουν οποιοδήποτε «όραμα», καινοτόμα ιδέα ή έργο τους ανέθετε η Διοίκηση, οι Δήμαρχοι, η Περιφερειακή Ανάπτυξη και οι φορείς είτε αυτό είχε οικονομικό αντίκρισμα για την εταιρεία είτε όχι. Οι φωνές αγωνίας και οι προτάσεις των εργαζομένων δεν εισακούστηκαν ποτέ. Αντίθετα μας ζητήθηκε η συνέχιση των προσπαθειών μας κατά τις εντολές τις εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια του 2010 η εταιρεία είτε αδυνατούσε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζομένους είτε προχωρούσε σε καταβολή μισθών «κατά το δοκούν» και χωρίς προγραμματισμό. Στο τέλος του 2010 μας ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία αδυνατούσε να μας αναγνωρίσει οποιοδήποτε εργατικό δικαίωμα και μας υποχρέωσε να υπογράψουμε μικρό τμήμα μόνο των συμβάσεων που ήμασταν υποχρεωμένοι να συνάψουμε. Κάναμε δηλαδή τη δουλειά τους και μετά δεν ήθελαν ούτε να μας πληρώσουν ούτε να αναγνωρίσουν το χρέος τους.

Κάτω από τέτοιες συνθήκες οι περισσότεροι συνάδελφοι άρχισαν να αποχωρούν διότι έφτασαν σε οικονομική και ηθική εξαθλίωση. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι κατέβαλαν οι ίδιοι τις ασφαλιστικές εισφορές τους (ΟΑΕΕ,ΤΣΜΕΔΕ) και πλήρωναν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους για εισοδήματα που ποτέ δεν εισπράχθηκαν. Παρόλο που αδυνατούσαμε να πληρώσουμε ακόμη και τις ασφαλιστικές μας εισφορές η ΑΝΚΑ μας απαγόρευε να έχουμε οποιαδήποτε εργασία εκτός των πλαισίων της.

Μετά την αποχώρησή μας από την ΑΝΚΑ και αφού για μήνες δεν υπήρξε καμία ενέργεια από την εταιρεία επιδιώξαμε και πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίες όμως δεν οδήγησαν σε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η αδιαφορία και ο εμπαιγμός οδήγησε τμήμα εργαζομένων στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους και την αναγνώριση των εργασιακών δικαιωμάτων τους μέσω της νομικής οδού. Στις 13/10/2011 κατατέθηκε αγωγή εις βάρος της ΑΝΚΑ από τμήμα των εργαζομένων με σκοπό τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους ύψους 207.477,86 €

Ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας θα συνεχιστεί με διάφορες μορφές και καλούμε κάθε πρώην εργαζόμενο να διεκδικήσει τα δικαιώματά του με όποιο τρόπο κρίνει πιο ενδεδειγμένο.

Συνάδελφοι που συνεχίζετε να εργάζεστε:

· απλήρωτοι από το 2009

· με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση αλλά με «μπλοκάκι»,

· με 8ωρη απασχόληση αλλά με 6ωρη ασφάλιση στο ΙΚΑ,

έχετε την συμπαράστασή μας και να ξέρετε ότι είμαστε πάντα στο πλευρό σας.

Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή καλούμε τη Διοίκηση της εταιρείας αλλά και όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα.
Τμήμα Πρώην εργαζομένων ΑΝ.ΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...