Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Έκκληση Οικολόγων Πράσινων για ανακούφιση των πληγέντων αγροτών στη Λάρισα

Με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουν έκκληση για άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία αγροτών στη Λάρισα.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Οι Οικολόγοι Πράσινοι Λάρισας καλούν την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την θεομηνία που έπληξε τη Λάρισα. Πρέπει να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες που πλημμύρισαν οι επιχειρήσεις τους και οι κατοικίες των πολιτών. Στις αγροτικές περιοχές που έγιναν καταστροφές θα πρέπει να αποζημιωθεί η αγροτική παραγωγή και οι αγροτικές εγκαταστάσεις.

Τέλος ζητάμε να γίνει έλεγχος των υποδομών αποχέτευσης (καθαρισμός φρεατίων και περιαστικών ρεμάτων) στην πόλη και των αντιπλημμυρικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές, για το κατά πόσο λειτούργησαν σωστά. Επίσης πρέπει να διερευνηθεί αν οι μελέτες των έργων προέβλεπαν παροχές που θα κάλυπταν αντίστοιχες έντονες βροχοπτώσεις. Ερώτημα αποτελεί η υπόγεια διάβαση της Φαρσάλων, η οποία δεν είναι η μοναδική φορά που πλημμύρισε. Άλλοτε είναι αιτία τα βουλωμένα φρεάτια και άλλοτε η έλλειψη συντήρησης του αντλητικού συγκροτήματος.

Γενικότερα, οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι χωρίς σεβασμό του περιβάλλοντος και των φυσικών ισορροπιών και αντοχών, χωρίς μελέτη των έργων και επεμβάσεων στο χώρο ευρύτερη από το στενό τεχνικό πλαίσιο, και μακριά από ευνοιοκρατικές λογικές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πιθανόν θα είναι συχνότερα λόγω της κλιματική αλλαγής, θα προκαλούν όλο και πιο οδυνηρές καταστροφές.

Χρειάζεται οικολογική σοφία του σεβασμού των αντοχών της φύσης, αίσθημα ευθύνης, ουσιαστική ανακούφιση των πληγέντων, απόδοση ευθυνών χωρίς εκπτώσεις.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η πολιτική των Οικολόγων Πράσινων που προτείνουν συμφιλίωση της οικονομίας με το περιβάλλον, είναι απαραίτητη στη διακυβέρνηση της χώρας και κατ' επέκταση στη Βουλή των Ελλήνων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...