Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

1ο βραβείο για το Γυμνάσιο Οιχαλίας σε Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία που προβάλει δράσεις και προωθεί μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Σεναριογράφοι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι. Δυο κάμερες, φώτα, παιδική απλότητα. Αγάπη για τις Τέχνες, φαντασία, μεράκι, διάθεση.

Κάπως έτσι ξεκινά η δράση των μαθητών του γυμνασίου Οιχαλίας. Οι μαθητές του γυμνασίου από το περασμένο Σεπτέμβριο δούλεψαν σκληρά σε συνδυασμό με το κουραστικό πρόγραμμά τους και τα κατάφεραν.

Η κινηματογραφική ομάδα του σχολείου προχώρησε στην 1η ταινία της, καταφέρνοντας να δικαιούται της προσοχής μας, ασχολούμενη με ένα θέμα επίκαιρο, ενδιαφέρον, που πρέπει να μας απασχολήσει όλους.

Με πενιχρά η αλήθεια μέσα, με το μεράκι και την όρεξη όμως να περισσεύει, οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση και την σκηνοθετική επιμέλεια του καθηγητή κ. Θωμά Φωτόπουλου, καταπιάστηκε με τη μετανάστευση, τη φιλία και την αγάπη στην Τρίτη Ηλικία.

Το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους που τιτλοφορούνταν « Κλειώ» έγγραψε η μαθήτρια Άννα – Μαρία Σακελλαρίου η οποία έλαβε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο σχολείο της Οιχαλίας αλλά και εντός του δημοτικού διαμερίσματος. Σε μια περιοχή όπου η μετανάστευση κυριαρχεί χρόνια τώρα, αλλά η αγάπη και οι σχέσεις των κατοίκων του δεν σβήνουν ποτέ, «σπάζοντας» τις τεράστιες χιλιομετρικές αποστάσεις, ενώνοντας λαούς και έθνη.

Η ταινία συμμετείχε στον 5ο Νεανικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που διεξήχθη στην Λάρισα, λαμβάνοντας το 1ο Βραβείο.

Η ταινία απέσπασε θετικότατα σχόλια τόσο απ’ την κριτική επιτροπή όσο και απ’ τους παρευρισκομένους στο κατάμεστο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας.

Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή μιας μαθήτριας, της Κλειώς, που ζει με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είναι μετανάστες στη Γερμανία. Αν και πρόκειται για ταινία μικρής διάρκειας, ζεις έντονα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που βιώνει η Κλειώ στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά της, το δυνατό συναίσθημα της φιλίας, την μοναξιά και εγκατάλειψη, την αγάπη. Η καταπληκτική φυσιογνωμία της γιαγιάς Βαγγελιώς, ξεδιπλώνει συναισθήματα, ενώ περνάει και το μήνυμα της στοργής προς την τρίτη ηλικία.

«Τα παιδιά ενός επαρχιακού σχολείου δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα των πόλεων. Έχουν ικανότητες και ταλέντο που αναδεικνύεται και στην συγκεκριμένη περίπτωση του γυμνασίου μας. Πραγματικά αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτά τα παιδιά», σημείωσε η διευθύντρια του σχολείου κα Ρούλα Σκανδάλη. Για την ταινία εργάστηκαν οι: Άννα-Μαρία Σακελλαρίου, Θοδωρής Λουκάς, Αποστόλης Ζαμζαράς, Ανθή Χαλού, Δήμητρα Φίλιου, Ρούλα Χατζή, Μαρίου Γαρίτου, Νίκος Κυρίτσης, Γιώργος Σταμουγιαννόπουλος, Βαγγελιώ Σκαρίμπα, Αποστόλης Νίκου, Πένυ Παπαχρήστου, Θωμάς Γκουγκουστάμος, Ρωξάνη Λακιάρα, Φώτης Καψάλης, Σωτήρης Σπίντζιος, Αλέξανδρος Χαλός, Βένια Ρίζου, Θωμάς Φωτόπουλος και Παρασκευή Μπελόγια.

e-erevna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...