Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Μένουν κενές 12 θέσεις γιατρών στα Τρίκαλα - Οι δυο στην Καλαμπάκα


Δώδεκα (12) θέσεις γιατρών θα μείνουν κενές στις υπηρεσίες του ΙΚΑ στο νομό Τρικάλων, το προσεχές διάστημα, προκαλώντας πρόσθετες δυσλειτουργίες στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. των γιατρών του Ιδρύματος δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις 12 γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων.

Όπως αποφασίστηκε αναμένεται να σταλεί άμεσα υπόμνημα στον διοικητή του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Λ. Παπαγεωργόπουλο τονίζοντας την ανάγκη να καλυφθούν οι θέσεις.

Συγκεκριμένα, λήγουν οι συμβάσεις ενός χειρουργού, δύο παιδιάτρων, ενός παθολόγου, ενός ορθοπεδικού, ενός ψυχιάτρου, ενός οφθαλμιάτρου και δύο ακτινολόγων στην Υγειονομική Μονάδα του ΙΚΑ Τρικάλων, καθώς επίσης δύο γιατρών που υπηρετούν στη Μονάδα του Ιδρύματος στην Καλαμπάκα και ενός στη Φαρκαδόνα.

Από την πλευρά του ο Τρικαλινός βουλευτής Μιχ. Ταμήλος σε επαφές που είχε με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι «μου ζητήθηκε να δημιουργήσω θέμα στη Βουλή με συλλογή υπογραφών βουλευτών, ώστε να ασκηθεί πίεση για να ανανεωθούν οι συμβάσεων των 1.050 γιατρών για δύο χρόνια».

Από την πλευρά του οι Τρικαλινοί γιατροί του ΙΚΑ σκέφτονται ακόμα και να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας το επόμενο χρονικά διάστημα αν δεν δοθεί λύση στο θέμα.

thessalianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...