Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

VIDEO: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ο εμπρησμός του club στο Βόλο

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. τον εμπρησμό του club Loft, επί της οδού Ιάσονος στο κέντρο του Βόλου, τα ξημέρωματα της Τετάρτης, από δύο 29χρονους ελληνικής υπηκοότητας, οι οποίοι μάλιστα στην προσπάθειά τους υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύονται φρουρούμενοι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Το ιστορικό

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο 29χρονοι, γύρω στις 4.10 τα ξημερώματα της Τετάρτης και αφού προηγουμένως φέρονται να διέρρηξαν το club Loft, επί της οδού Ιάσονος στο κέντρο του Βόλου, προξένησαν τον εμπρησμό και κατά την αποχώρησή τους εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες, με αποτέλεσμα τα ρούχα τους να πάρουν φωτιά. Έντρομοι και ζητώντας βοήθεια βγήκαν από το κατάστημα και έπεσαν στην θάλασσα, για να ανασυρθούν και να συλληφθούν λίγα λεπτά αργότερα από αστυνομικούς και διερχόμενους πολίτες.

Η μεταφορά τους στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου ήταν άμεση, λόγω όμως της σοβαρότητας των πολλαπλών εγκαυμάτων, διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας οι λογαριασμοί των δραστών με τον ιδιοκτήτη του club Loft

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο 29χρονοι προχώρησαν στον εμπρησμό του club εξαιτίας προσωπικών και οικονομικών διαφορών, που είχαν με τον 30χρονο ιδιοκτήτη του. Διαφορές βέβαια που, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, οι άνδρες τις οποίες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα του τύπου, τι είδους οικονομικές διαφορές μπορεί να είχε με τους δράστες ο ιδιοκτήτης ενός club, στο οποίο συχνάζουν κατά κύριο λόγο νεαρά άτομα και ειδικότερα όταν ο ένας εκ των δύο στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο 29χρονοι ημεδαποί προξένησαν εμπρησμό σε κατάστημα «καφέ - μπαρ» στο Βόλο

Οι δράστες εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κατάστημα, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί στα ρούχα τους και το σώμα τους και να υποστούν σοβαρά εγκαύματα

Συνελήφθησαν και νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε κρίσιμη κατάσταση

Σήμερα και περί ώρα 04.10 στο Βόλο, δύο 29χρονοι ημεδαποί, εξαιτίας προσωπικών και οικονομικών διαφορών που είχαν με 30χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη «καφέ-μπαρ», προξένησαν με εύφλεκτο υγρό, εμπρησμό στο κατάστημα, την ώρα που αυτό ήταν κλειστό, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Κατά την αποχώρησή τους από το κατάστημα εγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί στα ρούχα τους και το σώμα τους και να υποστούν σοβαρά εγκαύματα, ενώ προκειμένου να σωθούν, έπεσαν στη θάλασσα, απ’ όπου ανασύρθηκαν από προστρέξαντες αστυνομικούς και διερχόμενους πολίτες.

Οι δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο του Βόλου, όμως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας τους (πολλαπλά εγκαύματα), διεκομίσθησαν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύονται φρουρούμενοι.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία για εμπρησμό θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Σημειώνεται ότι ο ένας από τους συλληφθέντες έχει εκτίσει κατά το παρελθόν ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε ανθρωποκτονία αλλοδαπού.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...