Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας 17 κρατουμένων των Φυλακών Λάρισας

Επιστολή διαμαρτυρίας, για τις συνθήκες κράτησής τους, δημοσιοποίησαν 17 κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας, οι οποίοι καταγγέλλουν... τις συνθήκες κράτησής τους και τους υπεύθυνους γι αυτό.

«Εμείς, οι κρατούμενοι στις Φυλακές Λάρισας που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, υψώνουμε τη φωνή μας επειδή βρισκόμαστε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας απέναντι στην κρατική βία και δηλώνουμε ανυπακοή σαν μοναδικό μέσο να σκύψουν οι αρμόδιοι επιτέλους στο πρόβλημα, να δουν την πραγματική κατάσταση μέσα στις φυλακές, σ” αυτά τα σύγχρονα καθαρτήρια ψυχών και κρεματόρια ανθρωπίνων υπάρξεων αντί να αλληλο-λιβανίζονται και να συγχαίρουν εαυτούς και αλλήλους», τονίζουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους.

«Έχουμε δικαίωμα στην ζωή και την υγεία. Έχουμε δικαίωμα να υπάρχει γιατρός. Έχουμε δικαίωμα να μην στοιβάζονται οι κρατούμενοι ο ένας πάνω στον άλλο. Υπάρχουν κρατούμενοι που πραγματικά λιμοκτονούν, φυματικοί, οροθετικοί που είναι εγκαταλελειμμένοι και περιμένουν τον θάνατο για λύτρωση», καταλήγει η επιστολή των κρατουμένων την οποία υπογράφει και ο γνωστός ποινικός κρατούμενος Βασίλης Στεφανάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...