Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας


O πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, Θεοδ. Τσιρίκογλου και ο αντιπρόεδρος Παντ. Υψηλάντης παραιτήθηκαν αντιδρώντας στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αθηνά».

Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Τσιρίκολγου αναφέρει ότι δεν θέλει να συνεισφέρει στην «κατεδάφιση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας, στον ανορθόδοξο σχεδιασμό, στην επικράτηση του παραλόγου, στην κατασπατάληση πόρων εκατομμυρίων ευρώ και στην απογοήτευση και απαξίωση άξιου στελεχιακού δυναμικού του Ιδρύματος».

Η διαφωνία της διοίκησης του Ιδρύματος έγκειται στην κατάργηση και μεταφορά των Τμημάτων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας στη Χαλκίδα (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας),καθώς και την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσιρίκογλου, «πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε ένα Ίδρυμα που πρόσφατα αξιολογημένο από ανεξάρτητο διεθνή φορέα κατατάχθηκε παγκοσμίως μέσα στο 10% των καλυτέρων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων». Ο ίδιος προσθέτει ότι δεν έγινε ουσιαστικός διάλογος, ενώ τονίζει χαρακτηριστικά:

«Τα Τμήματα αυτά με ιστορία 40 χρόνων αποτελούν τον ιδρυτικό κορμό του, εφοδιάζουν τους σπουδαστές με κλασικές ειδικότητες των τεχνολογικών εφαρμογών, έχουν χιλιάδες αποφοίτους σε παραγωγικές θέσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό και παράγουν μεσαία στελέχη που στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ολόκληρη η κεντρική Ελλάδα είναι γεμάτη από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που υποστηρίζουν τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα της οικονομίας και υποστηρίζονται από τους αποφοίτους των Τμημάτων που καταργούνται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...