Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Νέα δεδομένα στην έρευνα για τον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου


«Δεν ήταν... αλεύρι η ηρωίνη που χρησιμοποιήθηκε από επίορκους αστυνομικούς για να αντικαταστήσει κλεμμένη ποσότητα ναρκωτικών»: Ερωτηματικά δημιουργεί πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με κύκλωμα διαφθοράς από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου που αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιανουαρίου 2013.

Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας και από υποκλοπές συνομιλιών από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, προέκυπτε ότι ο πρώην διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου είχε παραδώσει ποσότητα περίπου μισού κιλού κοκαΐνης, η οποία είχε κατασχεθεί σε κατ' οίκον έρευνα στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 στην Παιανία, σε έναν αλβανό έμπορο ναρκωτικών που ήταν πληροφοριοδότης του.

Ο αστυνομικός από τον Βόλο φέρεται να ανακάλυψε μέσα στο σπίτι της Παιανίας οκτώ σακουλάκια με ηρωίνη συνολικού βάρους περίπου 3,4 κιλών. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άρπαξε ένα από αυτά, βάρους περίπου 500 γραμμ., και το αντικατέστησε με άλλο που περιείχε αλεύρι. Την ποσότητα ναρκωτικών που υφάρπαξε και για την οποία χρησιμοποιούσε το συνθηματικό «ζάντα» φέρεται να την παρέδωσε σε εμπόρους ναρκωτικών που τον περίμεναν στην Εθνική Οδό.

Ο κατηγορούμενος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε ότι προχώρησε σε αλλοίωση της κατασχεθείσης ποσότητας ναρκωτικών στο σπίτι της Παιανίας και ζήτησε να υπάρξει χημική ανάλυσή της. Όπως ανέφερε στο «Βήμα» ο δικηγόρος της Θεσσαλονίκης και νομικός εκπρόσωπος του κατηγορουμένου αξιωματικού κ. Ευθύμιος Καυκόπουλος, «όλα τα σακουλάκια είχαν καθαρότητα ως προς τη ναρκωτική ουσία από 70% έως 7%, που είναι τα όρια της λαθρο-εμπορευσιμότητάς της. Πουθενά δεν βρέθηκε αλεύρι, όπως γίνεται ερμηνεία από τους διαλόγους που έχουν υποκλαπεί. Μπορεί να συμπεράνει κάποιος ότι υπάρχουν στοιχεία υπερβολής και κακής εκτίμησης δεδομένων στην έρευνα που έχει γίνει».


tovima.gr/Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...