Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πορείες με κεριά σε Λάρισα - Θεσσαλονίκη για τους άτυχους φοιτητές


Την απόφαση να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς των σωρών των δύο άτυχων φοιτητών του ΤΕΙ που έχασαν την ζωή τους από αναθυμιάσεις που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι στους τόπους καταγωγής τους, έλαβε ομόφωνα σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας.

Παράλληλα αποφασίστηκε αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του σώματος και εν συνεχεία οι δημοτικοί σύμβουλοι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας με κεριά που έκαναν στο κέντρο της πόλης φοιτητές των ΤΕΙ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ άλλη πορεία διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Και στη Θεσσαλονίκη


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με αφορμή το θάνατο των δύο σπουδαστών του ΤΕΙ Λάρισας από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από αυτοσχέδια εστία.
Διαμαρτυρήθηκαν για τη λιτότητα, η οποία όπως αναφέρουν οδήγησε τους δύο νεαρούς στον θανάτο και άλλους τρεις στην εντατική, καθώς επίσης για την ανεργία που πλήττει τους νέους.
Οι σπουδαστές του ΤΕΙ μοίρασαν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό για το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζει τις σπουδές τους.

Εξάλλου, ο Σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙΘ, σε γενική του συνέλευση, αποφάσισε τη συνέχιση της αναστολής της λειτουργίας του ιδρύματος και της κατάληψης, καθώς και τη συμμετοχή την Τρίτη σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...