Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Σοκ και θλίψη από τον θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου

Σοκ και θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση του θανάτου του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου.

Ο Αθανάσιος Νάκος νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στη εντατική, μετά από εγχείρηση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη, και παρουσιάστηκαν επιπλοκές, σε συνδυασμό με λοίμωξη.


Με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού, εργάστηκε αρχικά στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε με αναπτυξιακές μελέτες και μελέτες υδραυλικών έργων και στη συνέχεια στο Βόλο, όπου δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή οικοδομικών και βιομηχανικών έργων.

Το 1986 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος της πόλης του και το 1990 υποβάλλει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Βόλου και συγκεντρώνει το 45,5%των ψήφων των συμπολιτών του.

Το 1996 αναλαμβάνει πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα της Γεωργίας, όπου και ήταν ο βασικός εισηγητής των 7+1 προτάσεων για τη Γεωργία.

Από το 1997 έως το 2000 διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου στον τομέα Βιομηχανίας και αντιπρόεδρος στον τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Από τον Απρίλιο του 2000 ως τον Ιούλιο του 2001, διετέλεσε υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Το 2001 ορίζεται υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης.

Το 2004 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή, θέση στην οποία παραμένει μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009.

O Θανάσης Νάκος γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιανουάριο του 1950 και είχε ένα γιο, το Σταυρή.


Ανακοίνωση  της ΔΗΜΑΡ για το θάνατο του  Αθανάσιου Νάκου


Η Δημοκρατική  Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για  το θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιο Νάκο.

Υπηρέτησε για δύο δεκαετίες  το κοινοβούλιο και εκπροσώπησε τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν οχτώ φορές βουλευτή.  Ήταν σεμνός και ανέδειξε σειρά ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε για 20 χρόνια, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό.

Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη β’ αντιπρόεδρος της  Βουλής, ασκώντας το έργο του με υπευθυνότητα. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...