Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

400 άδειες για τσίπουρο στη Δυτική Θεσσαλία

Η ποσότητα του τσίπουρου Καρδίτσας αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερη το 2014 αφού δόθηκαν νέες άδειες παραγωγής του.

Παρ’ ότι σε πολλές περιοχές της χώρας μας οι άδειες για την απόσταξη τσίπουρου έχουν μειωθεί δραματικά λόγω των αυστηρών και κυρίως ακριβώς κριτηρίων, σε Καρδίτσα και Τρίκαλα οι άδειες είναι πολλές περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του Τελωνείου Τρικάλων κ. Χρήστο Γακόπουλο.

Ο κ. Γακόπουλος ανέφερε ότι η επίσημη έναρξη της αποστακτική περιόδου ξεκίνησε την 1η Οκτώβρη και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοέμβρη, οπότε αναμένεται να υπάρξει αύξηση του αριθμού των αδειών, ωστόσο μέχρι στιγμής συνολικά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα οι άδειες που έχουν δοθεί είναι κάτι παραπάνω από 400, όταν την προηγούμενη χρονιά μόλις και μετά βίας άγγιξαν τις 320.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι αμπελοκαλλιεργητές των Δήμων Καρδίτσας και Τρικάλων οι οποίοι έχουν κάτω από 1 στρέμμα αμπέλι και επιθυμούν να πάρουν βεβαίωση αμπελοκαλλιεργητή (για την έκδοση άδειας απόσταξης στέμφυλων για παραγωγή τσίπουρου), ώστε να μπορέσουν να αποστάξουν τα στέμφυλα τους, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων που ανήκουν. Αυτοί που έχουν πάνω από 1 στρέμμα θα πρέπει να απευθυνθούν στις αντίστοιχες Περιφερειακές Ενότητες. Αξίζει να σημειωθεί πως και το κράτος βγαίνει κερδισμένο τόσο από τη διαδικασία απόσταξης όσο και από την παραγωγή τσίπουρου, αφού η όλη διαδικασία είναι φορολογήσιμη και οι φόροι πηγαίνουν κατευθείαν στον κρατικό κορβανά.

karditsanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...