Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Χρυσαυγίτες ετοιμάζονταν να πυρπολήσουν με μολότοφ το τζαμί στο Βόλο


Στο φάκελο με της 32 δικογραφίες σε βάρος της ΧΑ που έχει στα χέρια του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου περιλαμβάνεται και αυτή της απόπειρας εμπρησμού

Καταιγιστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, την ίδια ώρα που ο δικαστικός κλοιός γύρω από τα στελέχη της σφίγγει και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ξεκινήσει ο νέος κύκλος διώξεων ενδεχομένως και προφυλακίσεων.

Εκτός από τις γνωστές -πλέον- βιαιότητες που προέβαινε καθημερινά η ΧΑ κυρίως κατά αλλοδαπών η «Καθημερινή της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι το Νοέμβριο του 2012 μέλης της ΧΑ Μαγνησίας ετοιμάζονταν να πυρπολήσουν με βόμβες μολότοφ το τζαμί του Βόλου.

Συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2012 αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν τρία μέλη της ΧΑ λίγα λεπτά πριν πυρπολήσουν με βόμβες μολότοφ τζαμί που λειτουργεί στην οδό Αδμήτου της Νέας Ιωνίας του Βόλου.

Μάλιστα, οι καταθέσεις στον ανακριτή δύο εκ των τριών συλλεφθέντων για τη σχεδιαζόμενη επίθεση είναι αποκαλυπτικές για την ευρύτερη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος αλλά και για το πως προσηλύτιζε κόσμο.

«Βρεθήκαμε με τους υπόλοιπους στα γραφεία της Χ.Α. καθώς είχα ακούσει ότι προσφέρουν δουλειές σε Ελληνες και εγώ ήμουν σε αναζήτηση εργασίας καθώς είμαι άνεργος» ανέφερε ο 22χρονος απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή σχετικά με τα κίνητρα που τον οδήγησαν στη ΧΑ και προσέθεσε:«Οση ώρα διήρκεσε η συνάντησή μας στα γραφεία (σ.σ.: το απόγευμα της 15ης Νοεμβρίου 2012), μας ενημέρωναν για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου, δηλαδή μας εξηγούσαν την ιστορία όπως έχει πραγματικά».

Σχετικά με τη σύλληψή του ο 22χρονος είχε αναφέρει: «Φτάνοντας στην περιοχή της Ν. Ιωνίας και συγκεκριμένα την οδό Αδμήτου, είδαμε να κινείται ένα περιπολικό. Βλέποντάς το ο Ζ. (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του οδηγού) μας είπε ότι κινείται εκεί η Αστυνομία γιατί επιτηρεί ένα τζαμί στο οποίο προσεύχονται μουσουλμάνοι. Ξεκινήσαμε να επιστρέφουμε σπίτι χωρίς να συμβεί κάτι, ωστόσο στην οδό Γιάννη Δήμου μας σταμάτησε για έλεγχο η Αστυνομία».

Ο δεύτερος από τους δύο συλληφθέντες ανέφερε ενώπιον του ανακριτή ότι εντάχθηκε στη ΧΑ από... περιέργεια και στη συνέχεια από... αλτρουισμό. «Δύο φορές πήγα για να δούμε τι είναι και εάν χρειάζεται να βοηθήσουμε, να δώσουμε αίμα, για παράδειγμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 27χρονος που όπως αποκαλύπτεται το βράδυ της σύλληψής του ταξίδεψε από τη Νίκαια Λάρισας στον Βόλο προκειμένου να παρευρεθεί στα γραφεία της Χ.Α. και να πάρει μέρος στον εμπρησμό του τζαμιού.

Και οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή. Η υπόθεσή τους συγκαταλέγεται μεταξύ των 32 που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία του Αρείου Πάγου για τη Χρυσή Αυγή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...