Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Καταδικάστηκε υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας

Με δώδεκα μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, για πλαστογραφία.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, έχει συνταξιοδοτηθεί εδώ και έναν χρόνο περίπου, βρέθηκε κατηγορούμενος για πλαστογραφία αποδείξεων είσπραξης χρημάτων για βιβλιοδετικές εργασίες. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Νοέμβριο του 2009 και προκάλεσε και την έρευνα από το ΣΔΟΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με παράνομες βιβλιοδεσίες και αθεώρητες αποδείξεις του Δικηγορικού Συλλόγου.

Στο στόχαστρο έχουν μπει δεκάδες δικηγορικά γραφεία και ο δικηγορικός σύλλογος Λάρισας, από τα γραφεία του οποίου κατασχέθηκαν δεκάδες έγγραφα ενώ και από το σπίτι του συγκεκριμένου υπαλλήλου, έχουν κατασχεθεί 200 μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος δεν κινήθηκε εναντίον του υπαλλήλου αν και αποδεδειγμένα υπέστη οικονομική ζημιά.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τον Βαγγέλη Νιουράκη, ο οποίος διατηρούσε τυπογραφείο-βιβλιοδετείο στη Λάρισα. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το φθινόπωρο του 2009 δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρώην διευθυντή του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι στον Σύλλογο υπήρχαν (τα τελευταία χρόνια) αρκετές αθεώρητες αποδείξεις με την επωνυμία του και τη διεύθυνση ενός σπιτιού που είχε στην κατοχή του πριν από δέκα χρόνια. Του επεσήμανε μάλιστα ότι τις συγκεκριμένες αποδείξεις διακινούσε ένας υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε συνεργάτης του τυπογράφου.

Όταν ο κ. Νιουράκης πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν αθεώρητες αποδείξεις στις οποίες αναγραφόταν το όνομά του, επισκέφθηκε τον διευθυντή του δικηγορικού συλλόγου Λάρισας, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και ζήτησε να δει τις αποδείξεις.

Όπως καταγγέλλει, την ίδια κιόλας ημέρα, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον τότε πρόεδρο του συλλόγου κ. Φίλιππο Σαμαρά, ο οποίος του ζήτησε να συναντηθούν προκειμένου να διευθετηθεί το εν λόγω θέμα. Όμως, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας δεν θέλησε να ακούσει το παραμικρό σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες του υπαλλήλου. Αντ’ αυτού, τον ενημέρωσε ότι όποιες αποδείξεις με την επωνυμία του υπήρχαν στο Σύλλογο θα καταστρέφονταν και θα τις αντικαθιστούσε με άλλες.

Τελικά η υπόθεση έφτασε στην οικονομική αστυνομία, η οποία με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα της Λάρισας, ο οποίος διέταξε το ΣΔΟΕ να προβεί άμεσα σε έλεγχο.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...