Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Λουκέτο και στο Υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας!

Αρθρογράφος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΜΟΥΡΕΛΗΣ

Η μοίρα των δημόσιων υπηρεσιών της πόλη μας είναι τελικά προαποφασισμένη και προδιαγραμμένη και η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να αντισταθεί στη λαίλαπα των λουκέτων.
Η Καλαμπάκα έχει αδειάσει κυριολεκτικά από τις υπηρεσίες, αλλά και από τους πολίτες τής ευρύτερης περιοχής μας, που εξυπηρετούνταν απ’ αυτές. Η απαξίωση των υπηρεσιών και της ίδιας της πόλης μας συνεχίζεται αδιάκοπα, καθώς ακόμη μια έχει μπει στο στόχαστρο των μνημονίων και της πολιτικής, που επιβάλλεται και ακολουθείται πιστά από την κυβέρνηση.

Το έγγραφο του Υπουργείου 

Το υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας οδηγείται σε κλείσιμο, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο φέρνουμε σήμερα στο φως τής δημοσιότητας. Το συγκεκριμένο έγγραφο γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο του τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του πρωτοδικείου Τρικάλων και αναφέρει τα εξής:
«Παρακαλούμε να προκαλέσετε γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου σας για τη συγχώνευση του ειδικού άμισθου υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας με το άμισθο υποθηκοφυλακείο Τρικάλων σύμφωνα με το άρθρο 17 του ν. 325/1976 (Α’ 125).
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των υποχρεωτικών μεταρρυθμιστικών δράσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης οφείλουμε να εξορθολογήσουμε τον αριθμό των άμισθων υποθηκοφυλακείων σε πανελλαδικό επίπεδο, βάσει προκαθορισμένων αξιολογικών κριτηρίων, προχωρώντας σε συγχωνεύσεις άμισθων υποθηκοφυλακείων, δίδοντας προτεραιότητα στις περιπτώσεις αυτών όπου υπάρχουν αποχωρήσεις άμισθων υποθηκοφυλάκων, και χρέη υποθηκοφύλακα ασκούν συμβολαιογράφοι της ειρηνοδικειακής περιφέρειας, όπως ισχύει στην προκειμένη περίπτωση».

Στις 16/10 η εισήγηση 

Η ολομέλεια του Πρωτοδικείου Τρικάλων καλείται να αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι για το μέλλον του υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας, καθώς η εισήγησή του και η γνωμοδότησή του θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον του υποθηκοφυλακείου Καλαμπάκας.

ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...