Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

«Μία εικόνα μία λέξη» στην αίθουσα τέχνης «Αλμα» στα Τρίκαλα


Η Δήμητρα Σιατερλή, διδάσκουσα στο Εργαστήριο Χαρακτικής κ' Έντυπης Τέχνης της Καλών Τεχνών Φλώρινας αναφέρει σχετικά με την έκθεση «ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ»:

Tο Σάββατο, 26 Οκτωβρίου του 2013 στις 12 και μισή το μεσημέρι στην αίθουσα τέχνης «Αλμα» στα Τρίκαλα εγκαινιάζεται η έκθεση αποφοίτων και φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής κ' Εντυπης Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών Της Φλώρινας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) «ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΜΙΑ ΛΕΞΗ».

Πρόκειται για χαρακτικά έργα που το καθένα ανταποκρίνεται σε μια λέξη ή μια πρόταση. Η έκθεση ερευνά τη διάχυση της εικόνας στο λόγο καθώς και αντίστροφα καθώς οι έννοιες γίνονται οχήματα μετάβασης ανάμεσα στις δύο εκφραστικές οδούς: απο τον εικαστικό λόγο στη γλώσσα κι απο το γραπτό λόγο στην εικόνα. Η χαρακτική διάσταση αυτής της έκθεσης-πρότασης επιβεβαιώνει τη σχέση, που απο τη γέννησή του, ο έντυπος λόγος «απαίτησε»: μια εικόνα που να τον συντροφεύει όπου κι αν ταξιδέψει....

Τα έργα των νέων καλλιτεχνών προτείνονται σε διαστάσεις ικανές να ταξιδέψουν με φρέσκα, νεανικά μηνύματα ενός εργαστηρίου χαρακτικής, στο φιλόξενο χώρο της γκαλερί alma.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...