Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Τρίκαλα - Ένα ερευνητικό εργαστήριο παραστατικών τεχνών


Η σκηνοθέτης *Ελένη Γεωργοπούλου και η χορογράφος **Σοφία Μαυραγάνη διοργανώνουν το σεμινάριο παραστατικών τεχνών RE-playforTRIKALA, διάρκειας 6 ημερών: 15-20 Oκτωβρίου 2013, στο δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (Μύλος Ματσόπουλου). Το σεμινάριο οδηγεί σε παρουσίαση ανοιχτή στο κοινό, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Οι εισηγήτριες προσκαλούν επαγγελματίες των παραστατικών τεχνών και ερασιτέχνες σε ένα εντατικό παιχνίδι,  για να συνδιαμορφώσουν τη μοναδική εμπειρία του re-playforTRIKALA.

Το σεμινάριο ερευνά τον τρόπο που οι όροι του παιχνιδιού γίνονται όροι σκηνικής δημιουργίας. Τα Τρίκαλα και οι ιστορίες των ανθρώπων της πόλης  είναι το πεδίο έμπνευσης.

Εστιάζουμε στην παιγνιώδη σωματικότητα μέσα στη ροή της σύγχρονης πραγματικότητας και αναζητούμε τον ρόλο του παιχνιδιού στη διαμόρφωση της κοινωνίας και του πολιτισμού. Διερευνούμε την έμφυτη δύναμη του παιχνιδιού και  τη δυνατότητά του να εναλλάσσει το φανταστικό με το πραγματικό, το σοβαρό με το αστείο, το τοπικό με το ου-τοπικό.

Στα Τρίκαλα το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στα παιχνίδια μαγείας. Στο τρόπο που η μεταφυσική, το θαύμα, το καθημερινό παράδοξο παίζει και επεμβαίνει στην πραγματικότητα της πόλης.
 
Πρόκειται για μια εμπειρία δημιουργίας και παρουσίασης μιας παράστασης, την οποία συν-δημιουργούν άνθρωποι με ταλέντο στο παιχνίδι. Το σεμινάριο διευρύνει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, ενεργοποιώντας την συνειδητότητα, τη φαντασία, την ανταλλαγή και τη ζωηρή συνεργασία.

Το playforΤRIKALA  αποτελεί σταθμό του ερευνητικού σεμιναρίου playforPLACE που έχει πραγματοποιηθεί ήδη στην Αθήνα, Κέρκυρα, Καστοριά, Κωνσταντινούπολη, Aμβέρσα, Γκράτς, Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Θεσσαλονίκη-Φεστιβάλ Δημητρίων. Μετά τα Τρίκαλα, το playforPLACE θα ταξιδέψει στη Σύρο, Βερολίνο, Σαντορίνη, Αμβρούργο, Μπουένος Άιρες και αλλού.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.
Ημερομηνίες: 15 – 20 Οκτωβρίου 2013 / Ώρες: 18.00 – 22.00

Aνοιχτή Παρουσίαση: Κυριακή 20/10 στις 21.00
Δήλωσεις Συμμετοχής εως 12/10 στο 6979655359
Πληροφορίες: http://playfor4.wordpress.com, sofia@fingersix.com
[Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...