Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Βόλος: «Βροχή» βιογραφικών για ένα μεροκάματο

Από τον Έβρο μέχρι και από το Αγρίνιο το τελευταίο διάστημα έρχονται και καταθέτουν βιογραφικά στο Βόλο όπου ήδη η ανεργία έχει αγγίξει το 30%.

Σε πολλές επιχειρήσεις του Βόλου ενώ δεν γίνονται προσλήψεις και δεν έχουν ανακοινωθεί νέες θέσεις εργασίας, καθημερινά είτε μέσω ΕΛΤΑ, είτε αυτοπροσώπως είτε στις ειδικές ηλεκτρονικές φόρμες επικοινωνίας, υποβάλλονται δεκάδες βιογραφικά από κατηγορίες εργαζομένων που περιλαμβάνουν από πτυχιούχους μέχρι και ανειδίκευτους εργάτες υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Πριν καλά - καλά ακόμη ξεκινήσει να λειτουργεί η επέκταση του νέου εργοστασίου της ΕΒΟΛ καθημερινά υποβάλλονται δεκάδες αιτήσεις για εργασία και όχι μόνο από το Βόλο και την ευρύτερη Θεσσαλία, αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο για θέση τυροκόμων και άλλα πόστα.

«Πανικός» επικράτησε πρόσφατα και στην ιστοσελίδα της ΜΕΤΚΑ, αλλά και στο γραφείο προσωπικού που καθημερινά «βομβαρδίζονταν» από τηλεφωνήματα και αιτήματα ανέργων που ενδιαφέρονταν να υποβάλλουν βιογραφικά, για εργασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο εργοστάσιο Μπισκότων Παπαδόπουλος που πρόσφατα διεύρυνε το πεδίο των δραστηριοτήτων του και σε άλλους τομείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καθημερινά επικρατούσε συνωστισμός στα γραφεία από ανέργους που ήθελαν να κάνουν αίτηση έστω και για την πρόσληψή τους ως προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ίδια περίπου κατάσταση και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, όπως η Χαλυβουργία και η Κόκα - Κόλα αλλά και ο ΙΜΑΝΤΑΣ που ακόμη παραμένουν «στιβαρές» στην αγορά εργασίας υπό την έννοια ότι μετρούν τις λιγότερες απώλειες σε αποδοχές και θέσεις εργασίας και αυτό είναι ένας παράγοντας που «μετράει» ιδιαίτερα στις επιλογές των εργαζομένων.

Ταχυδρόμος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...