Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΖ: Ομόφωνα εγκρίθηκε η πρώτη φάση επέκτασης σχεδίου πόλης Ν. Αγχιάλου


Την πρώτη φάση της επέκτασης σχεδίου πόλης Ν. Αγχιάλου, ενέκρινε, στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, προκειμένου ο μελετητής να προχωρήσει στη Β’ φάση της μελέτης που...
προβλέπονται αναλυτικές δράσεις αξιοποίησαν των αρχαιολογικών ευρημάτων και ανάπτυξης του τουρισμού.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος Νίκος Μόσχος στο πρώτο στάδιο της μελέτης αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση, γίνεται διάγνωση των προβλημάτων και δίνονται γενικές κατευθύνσεις. Η θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής είναι η εντολή προς τον μελετητή να προχωρήσει στο Β’ και πιο ουσιαστικό στάδιο.

Σύμφωνα με τον Νίκο Μόσχο, υπάρχουν διαφωνίες της υπηρεσίες ως προς τα σημεία επέκτασης δόμησης, αλλά και τους συντελεστές δόμησης, με την υπηρεσία και την Τοπική Κοινότητα, να προτείνουν δόμηση νότια του αρχαιολογικού χώρου προς τη θάλασσα, όπου απαιτούνται εκτάσεις ενός και όχι 4 στρεμμάτων, για οικιστική χρήση. «Η μελέτη ενισχύει την τουριστική κατεύθυνση της Αγχιάλου και έκανε δεκτή τη δυνατότητα ανάπτυξης μαζικού τουρισμού με αντίστοιχες ξενοδοχειακές μονάδες», ανέφερε ο Νίκος Μόσχος.

Η μελέτη αφορά τη Δημοτική Ενότητα Ν. Αγχιάλου (Κριθαριά, Μάραθο και Ν. Αγχίαλο), αλλά όχι και τη Χρυσή Ακτή Παναγίας, που είναι του πρώην Δήμου Αισωνίας και ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι η μελέτη αναγνωρίζει το αρχαιολογικό απόθεμα και ότι μπορεί να δοθεί έμφαση στην τοπική οικονομία και επιφυλάσσεται να καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στο δεύτερο στάδιο της μελέτης.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο τοπικός αντιδήμαρχος Ν. Αχγιάλου Παντελής Πελεκάνος, που τόνισε ότι βασικό λάθος ων μελετητών ήταν η μη παρουσία τους στην περιοχή, ενώ τριβή στην τοπική κοινωνία αποτέλεσε η επισήμανση των μελετητών για ρύπανση από αλόγιστη χρήση λιπασμάτων και κτηνοτροφικών μονάδων. Χαρακτήρισε δε άστοχη την παρατήρηση και τόνισε ότι, μετά τα μέτρα που έλαβε η Δημοτική Αρχή, πριν δύο χρόνια, μειώθηκε σημαντικά η επιβάρυνση του Παγασητικού κόλπου. Ο κ. Πελεκάνος ανέφερε ότι η Ν. Αγχίαλος έχει πλέον από τις πιο καθαρές στην περιοχή, όπως αποδεικνύεται από τις μετρήσεις του ΥΠΕΚΑ και της ΔΕΥΑΜΒ στο θαλασσινό νερό.

Απαλλοτρίωση για το «Θεοξένεια»

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε ομόφωνα απαλλοτρίωση μικρών κομματιών γης, ιδιοκτησιών στη νότια πλευρά του ξενοδοχείο «Θεοξένεια» Πορταριάς, ώστε το μονοπάτι σήμερα να καταστεί αμαξιτός δρόμος, πλάτους 4 μέτρων, για διέλευση αυτοκινήτων, ώστε να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση του παλιού ξενοδοχείου.



magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...