Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Βόλος: Απελπισμένοι γονείς έστειλαν 120 παιδιά για υιοθεσία στον Σαμαρά και στον Παπούλια!

Τρίτεκνες οικογένειες από τον Αλμυρό του Βόλου προχώρησαν σε μία κίνηση που προκαλεί αίσθηση - Καλούν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει τα έξοδα, διότι όπως λένε, οι ίδιοι αδυνατούν...


Σε μια συμβολική πράξη απελπισίας, από τη στιγμή που πολλές οικογένειες, μετά τις περικοπές μισθών, την ανεργία, αλλά και τη μείωση των τριτεκνικών επιδομάτων, δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα να προσφέρουν στα παιδιά τους, καλούν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου να αποδεχθούν την υιοθεσία και να αναλάβουν τα έξοδα που είναι πλέον ασήκωτα για τους ίδιους.


Σύμφωνα με τον τοπικό ''Ταχυδρόμο'' περί τις 40 αιτήσεις αποδοχής υιοθεσίας στάλθηκαν ομαδικώς τη Δευτέρα από το Σύλλογο Τριτέκνων Αλμυρού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Συνολικά, οι τρεις εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας καλούνται να υιοθετήσουν 120 παιδιά από τον Αλμυρό!

Οι τρίτεκνοι αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους χριστουγεννιάτικο... δώρο στους εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας. Βιώνοντας την ανεργία, τις περικοπές σε μισθούς και την απώλεια επιδομάτων, τους καλούν να γίνουν ανάδοχοι γονείς στα παιδιά τους.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση των τριτέκνων του Αλμυρού, μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας τους. Οπως αναφέρει η Γραμματέας του συλλόγου τριτέκνων Αλμυρού, Σοφία Τσέλια - Καρατζούνη, οι οικογένειες με τρία παιδιά αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, ακόμη και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.

Η περικοπή που ισχύει στο τριτεκνικό επίδομα των 268 ευρώ το δίμηνο, αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια που τέθηκαν για την καταβολή του επιδόματος των 1.500 ευρώ το χρόνο (500 για κάθε παιδί), αφήνουν αρκετές οικογένειες χωρίς την οικονομική «ανάσα» των επιδομάτων, ιδίως σε εποχή οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...