Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Κάθειρξη 22 ετών για υπεξαίρεση 1.097.208 ευρώ

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την ποινή της κάθειρξης 22 ετών, που είχε επιβληθεί σε υπεύθυνη λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης της Θεσσαλίας, η οποία καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 1.097.208 ευρώ, αλλά και για πλαστογραφία.


Η υπεύθυνη του λογιστηρίου είχε αιτηθεί στον Άρειο Πάγο να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελές Εφετείου Λάρισας, αλλά οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτησή της και αποφάνθηκαν ότι η εφετειακή απόφαση έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και την επικύρωσαν.


Αναλυτικότερα, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας κήρυξε ένοχη την υπεύθυνη λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος ΝΠΔΔ, ύψους 1.097.208 ευρώ και για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση για το μεγαλύτερο μέρος του ποσού της υπεξαίρεσης, που ανέρχεται (η πλαστογραφία) στο 1.017.501 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η υπεύθυνη του λογιστηρίου από το έτος 2006 έως το 2009 ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό από νοσήλια, τα οποία κατέβαλαν στο κέντρο περίθαλψης με επιταγές οι ασφαλιστικοί οργανισμοί ΙΚΑ και ΟΓΑ, αλλά μέρος από αυτά δεν έφθαναν στον τραπεζικό λογαριασμό του κέντρου.

Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί έδιναν τραπεζικές επιταγές στην υπεύθυνη του λογιστηρίου του κέντρου περίθαλψης για τα νοσήλια των ασθενών τους. Οι επιταγές ήταν στο όνομα του κέντρου περίθαλψης και η υπεύθυνη του λογιστηρίου ως εξουσιοδοτημένη από το Διοικητικό Συμβούλιο του κέντρου, παρελάμβανε τις επιταγές, τις πλαστογραφούσε και τις οπισθογραφούσε στο όνομά της.

Ορισμένες από τις επιταγές τις κατέθετε στον τραπεζικό λογαριασμό του κέντρου, ενώ άλλες, αφού τις εισέπραττε, κατέθετε ένα μέρος του ποσού στον λογαριασμό του κέντρου και το υπόλοιπο το παρακρατούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...