Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Τρίκαλα: Αυτοί πωλούσαν χρυσό «μαϊμού» σε επιχειρήσεις

Απάτες που τους απέφεραν συνολικά 277.000 ευρώ (!) έκανε από τα μέσα του περασμένου Μαΐου μια σπείρα η οποία διακινούσε χρυσαφικά «μαϊμού» σε καταστήματα και επιχειρήσεις εμπορίας χρυσού στα Τρίκαλα. 


Τα μέλη της συνελήφθησαν λίγα λεπτά αφότου πούλησαν στους υπαλλήλους δύο καταστημάτων δύο επιχρυσωμένες αλυσίδες χειρός ως χρυσές αντί 555 ευρώ!


Απάτες που τους απέφεραν συνολικά 277.000 ευρώ (!) έκανε από τα μέσα του περασμένου Μαΐου μια σπείρα η οποία διακινούσε χρυσαφικά «μαϊμού» σε καταστήματα και επιχειρήσεις εμπορίας χρυσού στα Τρίκαλα. Τα μέλη της συνελήφθησαν λίγα λεπτά αφότου πούλησαν στους υπαλλήλους δύο καταστημάτων δύο επιχρυσωμένες αλυσίδες χειρός ως χρυσές αντί 555 ευρώ!


Οι τρεις Έλληνες ηλικίας 55, 51 και 50 χρόνων και ο 37χρονος Αλβανός είχαν επιχειρήσει να πουλήσουν στα ίδια καταστήματα άλλη μία αλυσίδα χειρός και δύο βέρες. Όμως, η απάτη αποκαλύφθηκε και προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο. Εγκλωβίστηκαν, ωστόσο, από τους άνδρες της Ασφάλειας Τρικάλων και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθησαν.

Στο αυτοκίνητο που επέβαιναν και πάνω τους, κατασχέθηκαν 3.385 ευρώ, 24 βέρες, πέντε αλυσίδες λαιμού, δέκα αλυσίδες χειρός, επτά κινητά τηλέφωνα και ένα hands free, ένας μεγεθυντικός φακός και δύο φακοί κεφαλής, ένα κομπιουτεράκι, ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 14 εκατοστών, διάφορα τιμολόγια και δύο τετράδια με χειρόγραφες σημειώσεις για τις αγοραπωλησίες κίβδηλων χρυσαφικών και τα χρηματικά ποσά που εισέπραξαν.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες απάτες.

Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν με εισαγγελική διάταξη για να βοηθηθούν οι έρευνες, αφού πιθανότατα έχουν διαπράξει και άλλες απάτες. Πρόκειται για τους:
ΧΡΗΣΤΙΔΗ Φώτιο του Γεωργίου και της Σεβαστής, γεν. 01-01-1963 στον Πειραιά Αττικής,  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ Παναγιώτη του Ιωάννη και της Παγώνας, γεν. 27-01-1962 στον Πειραιά Αττικής, ΜΙΑΡΗ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Σταματίας, γεν. 10-08-1958 στο Περίβολο Κέρκυρας και KREKA (ον) ARBEN του HASAN και της FATIM Ε, γεν. 09-03-1976 στην Αλβανία.

Όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα αυτά, παρακαλείται να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24310 – 63021 και 24310 - 63026 του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...