Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των παιδιών διοργανώνουν το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ελεύθερο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας- Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.


Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα εγκαινιάζουν, στον 2ο όροφο του Ιατρικού Τμήματος, την έκθεση ζωγραφικής των παιδικών τμημάτων του Εργαστηρίου, με τίτλο «Χρωμο-αντισώματα».  


Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των μικρών μαθητών που φιλοτεχνήθηκαν με αφορμή την εικονογράφηση της ιστοσελίδας του Περιφερειακού Αρχείου Καταγραφής Εμβολιαστικής Κάλυψης Βρεφών στη Θεσσαλία

Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι δάσκαλοι του Εργαστηρίου Νατάσα Γιαλαμά, Γιώργος Καλαμάρας, Αστέριος Λάσκαρης, Χρήστος Λάσκαρης, Γιάννης Μπέης.

Εκείνη την ημέρα θα παραδοθούν στο Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λάρισας που στεγάζεται στο Ιατρικό Τμήμα (κτίριο Γ. Ι. Κατσίγρα) ποσότητα φαρμάκων που έχουν συγκεντρωθεί από τους μαθητές του Εργαστηρίου ως μια ένδειξη αλληλεγγύης και σεβασμού στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο φορείς αισθάνονται ιδιαίτερη χαρά γι’ αυτή τη συνεργασία. Μετά από πολλά χρόνια ξανασυναντώνται σ’αυτόν τον τόσο ιδιαίτερο χώρο η επιστήμη με την τέχνη. Όπως άλλοτε, που ο αείμνηστος Γεώργιος Κατσίγρας χειρουργούσε στο κτίριο που υπήρξε η κλινική του ενώ παράλληλα συνέλλεγε σπουδαία έργα τέχνης.

Τη συλλογή δηλαδή που αργότερα θα δώριζε στο Δήμο Λαρισαίων για να έχει σήμερα η πόλη μας μια από τις σημαντικότερες Πινακοθήκες στη Ελλάδα και ένα Ελεύθερο Εργαστήρι που διαδραματίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην εικαστική παιδεία των πολιτών της.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10-2μ.μ. και 6-8μ.μ. (εκτός αργιών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...