Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Καρδίτσα: Ξήλωσαν ενάμισι τόνο χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ!

Συνελήφθησαν πέντε τσιγγάνοι - Η ζημιά που προκάλεσαν στην επιχείρηση φτάνει τα 120.000 ευρώ

Ούτε έναν στύλο της Δ.Ε.Η. δεν είχαν αφήσει άθικτο τα μέλη μιας συμμορίας «κυνηγών» χαλκού που χτυπούσαν σε αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας και ρήμαζαν τους μετασχηματιστές! Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατοχή τους βρέθηκε σχεδόν ενάμισι τόνος χαλκού και η ζημιά που προκάλεσαν στην επιχείρηση φτάνει τα 120.000 ευρώ!

Στα ίχνη των πέντε τσιγγάνων έφτασαν οι άνδρες της Ασφαλείας που χρειάστηκαν τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. για να κάνουν έρευνες στα σπίτια τους στον παλιό οικισμό Ρομά των Σοφάδων. Σε έναν αποθηκευτικό χώρο ανακάλυψαν 16 σάκους με χάλκινα εξαρτήματα των μετασχηματιστών συνολικού βάρους 940 κιλών, ενώ σε κοντινό αποστραγγιστικό χαντάκι βρέθηκαν άλλοι πέντε σάκοι με χάλκινα τμήματα βάρους 400 κιλών! Κατασχέθηκαν, ακόμη, διαρρηκτικά εργαλεία και ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός για την αποξήλωση των μετασχηματιστών από τους στύλους.

Ο χαλκός προερχόταν από συνολικά 17 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η., δώδεκα από τους οποίους είχαν λεηλατηθεί την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη! Από τους δράστες συνελήφθησαν τρεις ηλικίας 34, 40 και 24 χρόνων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Άλλοι δυο 20χρονοι τσιγγάνοι αναζητούνται, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πού διέθεσαν τον υπόλοιπο χαλκό και αν έχουν ξηλώσει και άλλους μετασχηματιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...