Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κρέας για 51 άπορες οικογένειες στο Βόλο

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα στρώσουν 51 άπορες οικογένειες της περιοχής του Βόλου, οι οποίες βρίσκονται σε απόλυτη ένδεια, χάρη στη γενναιόδωρη πρωτοβουλία και προσφορά του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου.


Συγκεκριμένα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, το Σωματείο Κρεοπωλών Βόλου προσέφερε 51 σακούλες με κρέατα που προορίζονται για το εορταστικό τραπέζι ισάριθμων άπορων οικογενειών της περιοχής μας, οι οποίες δεν είναι ενταγμένες σε καμία κοινωνική δομή.


Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών της πόλης μας, Αντώνης Κανελλόπουλος, αναφέρει ότι: «απευθυνθήκαμε στο Δήμο Βόλου και ζητήσαμε τη συνδρομή της κ. Μπαρμπουδάκη, αντιπροέδρου της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, προκειμένου να μας υποδείξει ποιες άπορες οικογένειες χρειάζονται βοήθεια και το Σωματείο μας συγκέντρωσε 51 σακούλες με διάφορα κρεατικά, προκειμένου να διανεμηθούν σε ισάριθμες οικογένειες που τα έχουν ανάγκη».

Το Σωματείο Κρεοπωλών δίνει πάντα το «παρών» στο κοινωνικό πεδίο, προσφέροντας κρέας σε διάφορα Ιδρύματα της περιοχής μας κι αντιμετωπίζοντας παράλληλα με ανάλογη ευαισθησία κάθε αίτημα για βοήθεια αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. «Φέτος αποφασίσαμε τα κρέατα που προσφέρουμε, να διατεθούν σε οικογένειες που δεν έχουν καμία βοήθεια», υπογραμμίζει ο κ. Κανελλόπουλος και προσθέτει: «η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια κοινωνική δράση, που αναλαμβάνει κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας».

Οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης θα συνεχιστούν κι όπως αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος: «πάντα το Σωματείο μας πρωτοστατεί σε τέτοιες δραστηριότητες και πιστεύουμε ότι θα επαναληφθεί και στο άμεσο μέλλον».

 Η αντιπρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, αναφέρει από την πλευρά της ότι: «ο Σύλλογος Κρεοπωλών συνδράμει πολύ συχνά άπορες οικογένειες. Στην προκειμένη περίπτωση μας ζήτησαν να τους υποδείξουμε οικογένειες άπορων συμπολιτών που είναι νεόπτωχοι, έχουν παιδιά,  βρίσκονται σε απόλυτη ένδυα και δεν μπορούν να ενταχθούν, λόγω ειδικών συνθηκών, σε καμιά κοινωνική δομή κι εμείς τους υποδείξαμε, μέσα από τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, 51 οικογένειες, στις οποίες θα διανείμουν κρέας για το εορταστικό τραπέζι».

Τα εορταστικά πακέτα που ετοιμάστηκαν με πολύ αγάπη και περίσσευμα ψυχής κι ευαισθησίας, περιλαμβάνουν, κρεατικά, χοιρινό για την πατροπαράδοτη τηγανιά, πουλερικά και κιμά, για κάθε μια από τις 51 οικογένειες, στις οποίες θα διανεμηθούν. Σε εποχές κρίσης, κατά τις οποίες πολλαπλασιάζονται διαρκώς τα αιτήματα για βοήθεια, οι κρεοπώλες της περιοχής μας εκφράζουν με ιδιαίτερη ευαισθησία τη διάθεση προσφοράς που τους διακρίνει, με αποδέκτες συμπολίτες οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της φτώχιας, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ακόμη και τα στοιχειώδη στα παιδιά τους.



Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...