Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Καρδίτσα: Το Χριστουγεννιάτικο Magnificat του Vivaldi διευθύνει ο Ν. Ευθυμιάδης

Το αριστούργημα της μουσικής του μπαρόκ, «MAGNIFICAT» ( Μεγαλύνει η ψυχή μου τον Κύριον) του μεγάλου Ιταλού συνθέτη AntonioVivaldi διευθύνει ο Νικος Ευθυμιάδης, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο. Το κορυφαίο έργο είναι γραμμένο για σολίστ, ορχήστρα εγχόρδων και χορωδία και θα ερμηνευτεί από την Μικτή Χορωδία του «Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης».


Το κατ’ εξοχήν Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Α.Vivaldi σε κείμενο των Χριστουγέννων, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Καρδίτσα και εντάσσεται στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του «Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης» και του Δήμου Καρδίτσας.

Antonio Vivaldi
 Antonio Vivaldi
Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία και σολίστ του «Ωδείου Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης».

Σε όλες τις προηγμένες μουσικά χώρες ερμηνεύεται αυτές τις ημέρες το «Magnificat» διαφόρων συνθετών με κορυφαίο, εκείνο του Μπάχ. Στην πόλη της Καρδίτσας, ο Νίκος Ευθυμιάδης και το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης προσφέρουν ένα σπάνιο έργο για τα δεδομένα μιας επαρχιακής πόλης.

Όπως κάθε χρόνο για πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος το Ωδείο – Ευθυμιάδη συνεχίζει την παράδοση του, να δίνει το μουσικό παρόν στα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα.

Στην εκδήλωση θα εμφανισθεί επίσης και η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου σε επίκαιρους Πρωτοχρονιάτικους ύμνους υπό την διεύθυνση του Ιεροψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και διπλωματούχο καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Δημήτρη Καταραχιά. Την όλη εκδήλωση θα διανθίσουν με Πρωτοχρονιάτικα Τραγούδια οι σπουδάστριες του Ωδείου, Παρασκευή Κατσακιώρη και Άννα Νίκα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...