Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Θηλυκή συμμορία στο Βόλο: Υπνώτιζαν τα θύματα με χυμό!

Τρεις γυναίκες ρομά συνελήφθησαν σήμερα στο Βόλο με την κατηγορία ότι υπνώτιζαν με χυμό που περιείχε ναρκωτική ουσία, ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους λήστευαν, αρπάζοντας χρήματα και κοσμήματα...


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, οι κατηγορούμενες προφασιζόμενες την προώθηση χυμού έμπαιναν στα σπίτια των ηλικιωμένων, πείθοντάς τους να δοκιμάσουν το προϊόν, με την προτροπή ότι αν έβρισκαν τη γεύση του θα κέρδιζαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. 


Ωστόσο, το προϊόν περιείχε αναισθητική ουσία, με συνέπεια οι ηλικιωμένοι να χάνουν τις αισθήσεις τους και να κοιμούνται. Στη συνέχεια, ανενόχλητες έκαναν «φύλλο και φτερό» τα σπίτια, ψάχνοντας για χρήματα και άλλα πολύτιμα πράγματα.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που διενήργησε το Εργαστήριο Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ανιχνεύτηκε στο χυμό ναρκωτική φαρμακευτική ουσία.

Οι τρεις γυναίκες, οι οποίες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα, φέρονται ότι με τον παραπάνω τρόπο «χτύπησαν», κατά τους τελευταίους μήνες, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο Βόλο.

Την πρώτη, στις 30 Οκτωβρίου, με θύμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι (84 και 82 ετών), από το οποίο πήραν 700 ευρώ, όπως επίσης δύο χρυσές βέρες και δύο χρυσές αλυσίδες με τους σταυρούς.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 3 Δεκεμβρίου, όταν θύμα τους έπεσε μία γυναίκα, 81 ετών, από την οποία άρπαξαν μικρό χρηματικό ποσό, ενώ, τέλος, την ίδια μέρα λήστεψαν μία 76χρονη, αρπάζοντας 100 ευρώ, ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια, δύο χρυσούς σταυρούς, τρία χρυσά δαχτυλίδια και μία χρυσή αλυσίδα.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με την υποδιεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών Βορείου Ελλάδας, που εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο οι τρεις γυναίκες να «πρωταγωνίστησαν» σε παρόμοιες περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...