Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Ρεκόρ κατάθεσης πινακίδων στη Λάρισα

Το αδιαχώρητο επικρατεί στις Εφορίες της Λάρισας, λίγες μέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας για την παράδοση των πινακίδων.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία», εκατοντάδες φορολογούμενοι με τις πινακίδες και τα σχετικά δικαιολογητικά υπό μάλης, περιμένουν με τις ώρες να «ξεφορτωθούν» το όχημά τους, προκειμένου να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελείας...


Από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι και χθες 23 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 3.600 Λαρισαίοι ιδιοκτήτες παρέδωσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους, υποβάλλοντας δηλώσεις «ακινησίας», που σε ποσοστό σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένες κατά 100%.

Είναι ενδεικτικό ότι στη Β΄ Εφορία Λάρισας έχουν παραδοθεί 2.200 πινακίδες, όταν την αντίστοιχη ημέρα πέρυσι οι καταγεγραμμένες παραδόσεις ήταν 1.100! Στην ίδια Εφορία, ολόκληρο το 2012 είχαν αποσυρθεί από την κυκλοφορία, με την παράδοση πινακίδων, 2832 οχήματα. Στην Α' Εφορία μέχρι και χθες είχαν παραδοθεί 1.400 πινακίδες ενώ όλον το χρόνο πέρυσι είχαν παραδοθεί συνολικά 1.473.

Την τελευταία διετία, λόγω της οικονομικής κρίσης, συνολικά 10.578 οι ιδιοκτήτες οχημάτων του νομού απέσυραν από την κυκλοφορία τα αυτοκίνητά τους ενώ φέτος ο αριθμός των πολιτών που υποχρεώνεται λόγω οικονομικής αδυναμίας, να διαφοροποιήσει τις συνήθειές του, θα ξεπεράσει κάθε ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...