Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Καλαμπάκα: Θεατρικό Εργαστήρι "Επί Σταγών"

Tα φετινά Χριστούγεννα το Θεατρικό Εργαστήρι "Επί Σταγών" εμπνέεται από τον «άγιο των γραμμάτων», τον «ποιητή του πεζού λόγου», τον «κοσμοκαλόγερο», Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.


Δοκιμιακά κείμενα, θεατρικά δρώμενα, αυτούσια διηγήματα του κορυφαίου Σκιαθίτη συγγραφέα μας, θα πλουτίσουν το περιεχόμενο της σεμνής αυτής εκδήλωσης και θα θυμίσουν σε όλους μας το αληθινό μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου. Νιώθουμε την ανάγκη να διατρανώσουμε προς όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά μας ότι αυτό το Άγιο Δωδεκαήμερο του εορτολογίου μας υποτάσσεται δυστυχώς κάθε χρόνο στις εντολές της δυτικής εμπορευματοποίησης, χάνοντας το γνήσιο περιεχόμενό του, τη βαθύτερη ουσία του.


Ο "Παπαδιαμαντικός Λόγος" όμως είναι καταλυτικός. Διαχρονικά ρωμαλέος, πηγαίος, απέριττος στέκεται αγέρωχος και αυστηρός  στον αντίποδα της σύγχρονης διάβρωσης και αποτελεί ζωντανό θεματοφύλακα του πνευματικού πλούτου των προγόνων μας. Είναι απαίτηση των καιρών να τον ξεφυλλίσουμε.

Για την πραγματοποίηση, λοιπόν, αυτής  της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης  με τίτλο «Παπαδιαμάντης Δωδεκαήμερος» θα συμπράξουμε  με τη βυζαντινή χορωδία "ΤΡΙΚΚΗΣ ΜΕΛΩΔΟΙ" υπό τη διεύθυνση του χοράρχη Δημήτρη Μπαλαγεώργου, επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Θεωρούμε τιμή για το εργαστήρι  μας  αυτή τη συνεργασία και είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή τους θα κοσμήσει την εκδήλωσή μας, καθώς η συνέπεια με την οποία υπηρετούν  την ψαλτική τέχνη τούς έχει καταξιώσει όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και πανελληνίως! Οφείλουμε, λοιπόν, πριν τους απολαύσουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 20:30, να τους ευχαριστήσουμε θερμώς και τιμής ένεκεν να προβάλουμε εν ολίγοις το αξιόλογο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...