Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Παγωσαν οι αστυνομικοί στη Ραψάνη

Σε συνθήκες...Σιβηρίας εργάζονται οι αστυνομικοί στο δήμο Ραψάνης στη Λάρισα καθώς από τα τέλη Νοεμβρίου δεν έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν.


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί, τον περασμένο μήνα το αστυνομικό τμήμα που στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο, προμηθεύτηκε με έναν τόνο πετρέλαιο γεμίζοντας τη δεξαμενή του καυστήρα. Ωστόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων είχαν σαν αποτέλεσμα το πετρέλαιο να καταναλωθεί σε 5 εβδομάδες και τώρα τα καλοριφέρ δεν λειτουργούν.


Οι αστυνομικοί στην ανακοίνωσή τους ζητούν τη βοήθεια του δήμου , προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα θέρμανσης. Οι εκκλήσεις προς την υπηρεσία τους,όπως λένε έπεσαν στο κενό διότι τους ξεκαθάρισαν ότι είναι αδύνατον να εκταμιευτούν χρήματα καθώς το 2013 έχει κλείσει λογιστικά! Οι αστυνομικοί της Ράψανης εκτιμούν οτι ανάλογα προβλήματα θα προκληθούν και σε άλλες υπηρεσίες καθώς δεν υπήρξε μέριμνα για εκταμίευση επιπλέον κονδυλίων για θέρμανση στις ακριτικές περιοχές.

Η ανακοίνωση:

"Λίγες ημέρες πριν την έλευση του Νέου Έτους 2014, είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι, για μια ακόμα φορά, να καταγγείλουμε την έλλειψη αυτονόητων αγαθών. Πιο συγκεκριμένα καταγγέλλουμε την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης στο Α.Τ. Ραψάνης , καθώς και την αδυναμία της Υπηρεσίας να επιλύσει το πρόβλημα, προφασιζόμενη κλείσιμο του οικονομικού έτους.

Το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων και εφοδιάσθηκε μέσα Νοεμβρίου με ένα (1) τόνο πετρέλαιο. Στεγάζεται σε ακατάλληλο κτίριο με πολύ παλαιά υποδομή (πόρτες, παράθυρα κτλ). Είναι φυσιολογικό λοιπόν εντός πέντε (5) εβδομάδων περίπου, το πετρέλαιο να έχει τελειώσει.

Το αφύσικο θα ήταν να αφήσουμε τους συναδέλφους στη μοίρα τους, καθήμενοι στο ζεστό γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Κάνουμε λοιπόν έκκληση στο τοπικό δήμο ή σε οποιοδήποτε άλλο πολίτη έχει τη διάθεση, να βοηθήσει ώστε να υπάρξει θέρμανση στο Α.Τ. Ραψάνης, αντιλαμβανόμενοι βέβαια πλήρως πως η ζητιανιά έχει και αυτή τα όρια της.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους χρονιάρες μέρες να ξεπαγιάζουν, ακόμα και αν χρειαστεί να συμβάλλουμε από το υστέρημα μας.

Επειδή όμως σε λίγο καιρό τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν και σε άλλες Υπηρεσίες , ενημερώνουμε εγκαίρως και προς πάσα κατεύθυνση ότι η επόμενη διαμαρτυρία μας θα είναι δυναμική, παρουσία της Ομοσπονδίας μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...