Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Γρεβενά: Φυλακίστηκε πρώην διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης

Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του σε ανακριτή, πρώην διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Γρεβενών, ο οποίος φέρεται ως βασικός πρωταγωνιστής σε σκάνδαλο με έκδοση εικονικών τιμολογίων, το ύψος των οποίων προσεγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ. 


Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Γρεβενών Γ. Νούτσος κι ο πρώην αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, οι οποίοι αφού απολογήθηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση και περιοριστικούς όρους.


Ο προφυλακιστέος, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑ Γρεβενών, φέρεται ότι παραδέχθηκε μέρος των πράξεων που του καταλογίζονται. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, έχει επιστρέψει ένα ποσό της τάξεως των 900.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο τέως δήμαρχος Γρεβενών αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι ήταν αυτός που ζήτησε να γίνει έλεγχος όταν πληροφορήθηκε τα όσα συνέβησαν.

H υπόθεση αφορά την έκδοση εκατοντάδων τιμολογίων που αντιστοιχούσαν σε εικονικές παροχές υπηρεσιών.
Αποκαλύφθηκε το 2010, ύστερα από ελέγχους του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο έχει επιβάλει ήδη στο δήμο Γρεβενών πρόστιμα ύψους 2,8 εκατομμυρίων ευρώ κι έχει ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των εμπλεκόμενων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...