Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Καρδίτσα: Εξιχνιάστηκε η ληστεία στα ΕΛ.ΤΑ. τρία χρόνια μετά

H ένοπλη ληστεία, είχε γίνει τον Αύγουστο του 2010, σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στον Παλαμά Καρδίτσας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, από τους οποίους οι δύο έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές.


Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξιχνιάστηκε η παραπάνω ένοπλη ληστεία ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε είναι για τρία άτομα ηλικίας 34, 32 και 31 ετών αντίστοιχα, για τα αδικήματα της ληστείας, της κλοπής και της παράνομης οπλοχρησίας.


Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 34χρονος με τον 32χρονο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με αποκριάτικες μάσκες, έσπασαν με βαριοπούλα το τζάμι της κύριας εισόδου του υποκαταστήματος και μπήκαν μέσα. Εκεί, με την απειλή ενός υποπολυβόλου κι ενός πιστολιού, πήραν από συρτάρι γραφείου το χρηματικό ποσό των 10.350 ευρώ και στη συνέχεια έφυγαν με φορτηγό που είχαν κλέψει από τη Λάρισα, το οποίο αργότερα εγκατέλειψαν για να συνεχίσουν τη διαφυγή τους με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος βοήθηκσε τους άλλους δύο δράστες να κάνουν τη ληστεία, καθώς επίσης ότι ο 32χρονος με τον 34χρονο που είναι έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές κι έχουν καταδικαστεί για αδικήματα όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες κ.ά.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα, τέσσερα πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και μία κάρτα SIM.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...