Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Καρδίτσα: ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΒΕΝΕΤΙΑ & ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΕΡΡΗ

Με τον Ελληνοϊταλικο  Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 9.00 


Μια ζεστή Ιταλική βραδιά διοργανώνει ο Πανελλήνιος  Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 9.00 το βράδυ στην Καρδίτσα για τους φίλους της Ιταλικής Μουσικής, γευσιγνωσίας, κουλτούρας καθώς και τους Ιταλοσπουδαγμένους 


Με την παρουσία του Ιταλοσπουδαγμένου γνωστού δημοσιογράφου Βαγγέλη Περρή (αρχιτέκτονα της  Βενετίας) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση  παλαιών φιλών, συμφοιτητών της  Βενετίας και της Ιταλίας. Οι μουσικές  επιλογές θα είναι του Βαγγέλη Περρη και στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν πολλοί φίλοι της Ιταλίας, καθώς και απόφοιτοι των Ιταλικών Πανεπιστημίων.


Ως γνωστόν στην Καρδίτσα και στη Θεσσαλία υπάρχουν πάρα πολλοί Ιταλοσπουδαγμένοι, ενώ πάρα πολλοί έχουν σπουδάσει στην Αρχιτεκτονική της Βενετίας.

Πάνω από 50.000 Έλληνες και Ελληνίδες έχουν σπουδάσει στην Ιταλία από τη δεκαετία του ’50 και κουβαλώντας την προηγμένη Ιταλική κουλτούρα και παιδεία διακρίνονται σε πολλούς τομείς της Δημόσιας και Ιδιωτικής ζωής της χώρας μας.

Ο Σύλλογος αποτελεί πια ένα σταθερό βήμα συσπείρωσης, συνένωσης, δυναμικής και εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων Επιστημόνων στη διαμόρφωση μιας άλλης αισθητικής αντίληψης στην Ελληνική κοινωνία.

Οι Έλληνες που σπούδασαν στα Ιταλικά Πανεπιστήμια, αποτελούν ένα αξιόλογο επιστημονικό και κοινωνικό δυναμικό για την Ελλάδα, καθώς και μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό.
Επίσης, στην τελευταία επίσκεψη του Προέδρου του Συλλόγου Νίκου Ευθυμιάδη στην Ιταλία έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις προς τους Πρυτάνεις Ιταλικών Πανεπιστημίων για να αυξήσουν τον αριθμό των ελλήνων εισακτέων φοιτητών και αναμένονται εξελίξεις.
Ο Πανελλήνιος  Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων προσκαλεί όλους  τους φίλους και  τα μέλη  του Συλλόγου σε μια χαλαρή  βραδιά, χωρίς πίεση και άγχος με πολλές αναμνήσεις, μέσα από ένα ωραίο λαχταριστό ιταλικό πιάτο, ένα ποτήρι  ιταλικό κρασί ή μιας γκράπας και ενός pro-secco, αλλά κυρίως διαμέσου της όμορφης συντροφιάς και των μουσικών επιλογών, που εγγυάται  ο γνωστός δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής.
Για δηλώσεις συμμετοχής και κράτηση θέσεων (απαραίτητη)  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24410-75440 και στο e -mail: nke@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...