Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Έπιασαν τον γιατρό των... ναρκωτικών στη Λάρισα

Ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις εξέδιδε Λαρισαίος γιατρός, ο οποίος συνελήφθη, όπως κι ένα ζευγάρι Λαρισαίων, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά.


Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μία 35χρονη και ένας 48χρονος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους. Ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και κατά του 34χρονου γιατρού για έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες η 35χρονη διακινεί ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη συλληφθείσα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας κι, όπως διαπιστώθηκε, κατείχε 90 ναρκωτικά δισκία, χωρίς να έχει ιατρική συνταγή, τα οποία προόριζε για εμπορία. Τα ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν, καθώς επίσης και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή της.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της, όπου φιλοξενούσε και τον 48χρονο συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν: μία χάρτινη συσκευασία με τρίμματα βουπρενορφίνης, βάρους (0,8) γραμμαρίων, καθώς και το βιβλιάριο υγείας της, στο οποίο αναγράφονταν δύο ιατρικές συνταγές από τον 34χρονο γιατρό που αφορούσαν χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω συνταγές είχαν εκδοθεί στις 28-11-2013 από το γιατρό, ο οποίος βεβαίωνε ψευδώς ως ημερομηνία συνταγογράφησης την προχθεσινή (02-12-2013). Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι η μία από τις δύο είχε εκτελεστεί στις 29-11-2013 σε φαρμακείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...