Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τρίκαλα: Δυο οικογένειες στο δρόμο εξαιτίας πυρκαγιάς από σόμπα

Ολοσχερής ήταν η καταστροφή για 2 οικίες στα Στουρναραίϊκα Τρικάλων κοντά στην πλατεία του χωριού και πίσω από το πρώην Δημαρχείο.


Για την πυρκαγιά στην οικία του Αθανασίου Οικονόμου, έσπευσαν 2 οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Πύλης με 5 Πυροσβέστες καθώς και 2 οχήματα από τα Τρίκαλα με άλλους 7 Πυροσβέστες, με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντώνη Σπανό να συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.


Παρά τις προσπάθειες των Πυροσβεστών δεν αποφεύχθηκε η καταστροφή 2 οικιών από τις φλόγες που προήλθαν από ξυλόσομπα της οικίας του κ. Οικονόμου και έκαψαν πέρα της δικής του οικίας και την διπλανή οικία ηλικιωμένης γυναίκας.

Η 4μελής οικογένεια με 2 ανήλικα παιδιά του κ. Οικονόμου και η ηλικιωμένη γυναίκα έχασαν τα σπίτια τους μέσα σε λίγη ώρα...

Τις φλόγες, αντιλήφθησαν τα 2 ανήλικα παιδιά που πρόλαβαν ευτυχώς να εγκαταλείψουν έγκαιρα την φλεγόμενη οικία.

Όλο το χωριό είναι στο πόδι, μη μπορώντας να πιστέψουν την καταστροφή που βίωσαν ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα και η 4μελής οικογένεια, αρνήθηκαν την πρόταση του Δημάρχου Κώστα Κουφογάζου που έσπευσε στο σημείο να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο για την διαμονή τους και προτίμησαν να φιλοξενηθούν απόψε σε σπίτια συγχωριανών τους.

Αύριο το πρωί με εντολή του κ. Κουφογάζου, υπάλληλοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, θα μεταβούν στο σημείο για να συντάξουν μελέτη ανακατασκευής των σπιτιών ώστε μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου να δοθεί οικονομική στήριξη στους παθόντες να ξαναφτιάξουν τις οικίες τους.

Ταυτόχρονα οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λέφας και Λαμπρογιώργος που επίσης βρέθηκαν στο σημείο της καταστροφής, ξεκινούν αύριο εθελοντικό έρανο μέσω επιχειρηματιών και ιδιωτών για να συγκεντρώσουν ρούχα και τρόφιμα για τους παθόντες αλλά και βιβλία για τα ανήλικα παιδιά που θα πρέπει να πάνε στο Σχολείο...

Πηγή: trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...