Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βόλος: Προφυλακίστηκε ο 41χρονος «πληροφοριοδότης» για τις ληστείες ηλικιωμένων

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά από τη σημερινή του απολογία στον Ανακριτή, ο 41χρονος Βολιώτης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, καθώς μετά από έρευνα της αστυνομίας αποδείχθηκε ότι συμμετείχε μαζί με άλλους τέσσερις, σε σπείρα που λήστευε ηλικιωμένους.

Ο 41χρονος μεταφέρθηκε και κρατείται ήδη στο Τμήμα Μεταγωγών Α.Τ. Ν. Ιωνίας, αναμένοντας να μεταφερθεί στις φυλακές.

Να θυμήσουμε ότι, ο 41χρονος Βολιώτης είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς σε έρευνα που είχε γίνει στο χώρο εργασίας του, είχε βρεθεί να κατέχει παράνομα μία απομίμηση (replica) πυροβόλου όπλου, με μεταλλική γεμιστήρα, που περιείχε τρία φυσίγγια κρότου.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι από τις αρχές Μαΐου του 2012 έως και τα τέλη Φεβρουαρίου του 2013, ο 41χρονος συμμετείχε μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορούμενους, έναν 36χρονο κι έναν 54χρονο από την Αργολίδα και δύο αθίγγανους, έναν 21χρονο κι έναν 24χρονο από το Ζεφύρι Αττικής, σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και διαρρήξεις οικιών στο Βόλο.

Ο 41χρονος, είχε το ρόλο του «πληροφοριοδότη» και υποδείκνυε τους «στόχους» στον 36χρονο με τον οποίον επικοινωνούσε τηλεφωνικώς, δύο – τρεις μέρες πριν τις ληστείες. Έπειτα τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης έρχονταν στο Βόλο, συνήθως μεσημεριανές ώρες, για να μπορούν να παρακολουθούν τους «στόχους» τους και το βράδυ της ίδιας ημέρας, λήστευαν τα θύματά τους, αφού πρώτα, τα χτυπούσαν και τα ακινητοποιούσαν.

Μάλιστα ο 36χρονος και ο 54χρονος συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, στις 7 Απριλίου, στο Κρανίδι Αργολίδας, καθώς αποδείχθηκε ότι, μαζί με άλλα 10 άτομα, είχαν συστήσει σπείρα, και διέπρατταν ένοπλες ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας Αργολίδας και του Πειραιά Αττικής, ενώ ο 21χρονος και ο 24χρονος αθίγγανοι, που ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στις ληστείες, αναζητούνται.
e-volos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...