Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο Μητροπολίτης Λάρισας έστειλε εκπρόσωπό του σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής


Αίσθηση και τροφή για σχόλια προκάλεσε η παρουσία εκπροσώπου της Μητρόπολης Λάρισας σε προγραμματισμένη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής το πρωί της Κυριακής.

Ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης προσκλήθηκε από το κόμμα και παρέστη στην εκδήλωση, ενώ , τα καλά λόγια, όπως αναφέρει το onlarissa, ήρθαν από τον Λαρισαίο Βουλευτή του κόμματος, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.

Αργότερα, αναφορικά με τον ρασοφόρο εκπρόσωπο της εκκλησίας ο βουλευτής δήλωσε «Ο Μητροπολίτης Λαρίσης είναι τυπικός και τηρεί τα προσχήματα».

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισα που σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την απόφαση αυτή της μητρόπολης χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είχαμε την πληροφορία για παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου στην συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής που έγινε την Κυριακή 31/3/2013 στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνος.

Ίσως επειδή δεν θέλαμε να το πιστέψουμε, επιδιώξαμε την πολλαπλή διασταύρωσή της.

Δυστυχώς, η Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου επέλεξε να νομιμοποιήσει και να ενθαρρύνει το ναζιστικό μόρφωμα, του οποίου και οι διακηρύξεις και, πολύ περισσότερο, η πολιτική πρακτική του κινούνται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από τις χριστιανικές πανανθρώπινες αξίες και κηρύγματα.

Εκφράζουμε την βαθιά λύπη για την επιλογή της Μητρόπολης Λάρισας Πιστεύουμε ότι αυτή η επιλογή δεν συγκρούεται μονάχα με τις δημοκρατικές αντιφασιστικές παραδόσεις της Λάρισας, αλλά βρίσκεται και σε αντίφαση με τις διαθέσεις και την καθημερινή πρακτική του λαϊκού κλήρου της πόλης, όπως αυτές εκδηλώνονται με την αλληλεγγύη στον άνθρωπο, πέρα και πάνω από ρατσιστικές προκαταλήψεις.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η επιλογή ήταν απλά μία κακή στιγμή για την Μητρόπολη».

Φωτογραφία από το onlarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...