Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Συγκίνηση στην υποδοχή θαυματουργής εικόνας στη Καλαμπάκα

Η παράδοση ετών διατηρήθηκε και φέτος με την υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Σταύρωσης του Κυρίου, παραμονή της Σταυροπροσκυνήσεως, στην Καλαμπάκα…

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου την εικόνα στα προπύλαια του ιστορικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και χοροστάτησε στον Εσπερινό που ακολούθησε. Το πρωί της Κυριακής ο Σεβαασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η ανεκτίμητης αξίας εικόνα, είναι από τις πιο σπάνιες της Ορθόδοξης Εκκλησίαςκαθώς υπήρξε αμφίπλευρη, αναπαριστώντας από τη μια πλευρά τη Σταύρωση του Κυρίου ημών Ιησού Χρηστού και από την άλλη τη Κοίμηση της Θεοτόκου. Η εικόνα είχε κλαπεί από ιερόσυλους και βρέθηκε πριν από πολλά χρόνια, τεμαχισμένη σε κομμάτια, από την Ιντερπόλ στη Γερμανία.

Η εικόνα αν και μεταφέρθηκε αρχικά σε Μουσείο της Αθήνας, με παρέμβαση του Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 επέστρεψε στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ, όπου και φυλάσσεται. Δυο φορές το χρόνο, παραμονή της Σταυροπροσκυνήσεως και το Δεκαπενταύγουστο, παραμονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, γίνεται δεκτή με τιμές στη Καλαμπάκα.

Στο κήρυγμά του προς του εκατοντάδες πιστούς που έσπευσαν προς ευλογία, οΣεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τόνισε ότι «αποτελεί ευλογία και μεγάλη χαρά η παρουσία της εικόνας της σταύρωσης του Κυρίου για την περιοχή και ευχήθηκε η χάρις του Κυρίου που σταυρώθηκε για την ανθρωπότητα και την σωτηρία της να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους για να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις όποιες δυσκολίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...