Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τρίκαλα: Αντιφασιστικό διήμερο από το “RossoNero”

Διήμερο εκδηλώσεων ενάντια στο φασισμό και το ναζιστικό φαινόμενο, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στα Τρίκαλα, το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι "RossoNero".

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "Ανατομία του νεοναζιστικού φαινομένου και η απάντηση της κοινωνίας". Κεντρικός εισηγητής στην εκδήλωση θα είναι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου "Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής", Δημήτρης Ψαρράς. 

Στην εκδήλωση θα παρέμβουν, με τοποθετήσεις τους, εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων, του Εργατικού Κέντρου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων. Θα προβληθεί, δε, το ντοκιμαντέρ "Οι Καθαριστές", του Κωνσταντίνου Γεωργούση, ο οποίος θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση. Το Σάββατο, από τις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί υπαίθρια έκθεση αντιφασιστικής γελοιογραφίας στη συμβολή των πεζοδρόμων Ασκληπιού και Απόλλωνος, περιλαμβάνοντας έργα Ελλήνων γελοιογράφων των τελευταίων χρόνων με θέμα το φασισμό. Θα εκτεθούν, μεταξύ άλλων, έργα των Στάθη, Γιάννη Καλαϊτζή, Ανδρέα Πετρουλάκη, Helm, Κώστα Μητρόπουλου Γιάννη Ιωάννου και Τάσου Αναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...