Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Λάρισα: Εγκαινιάστηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών


Παρουσία της γενικής γραμματέως Ισότητας κ. Ζέτας Μακρή, εγκαινιάστηκε σήμερα στη Λάρισα το Συμβουλευτικό Κέντρων Γυναικών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η κ. Μακρή, τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν στην τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γραμματείας Ισότητας περισσότερα από 10.000 τηλεφωνήματα γυναικών που υπέστησαν κάθε μορφής βίας. 

Όπως τονίστηκε η οικονομική και κοινωνικής κρίσης που βιώνει τα τελευταία χρόνια τη χώρα επέτεινε το πρόβλημα της βίας εναντίον των γυναικών, αφού τα ούτως ή άλλως υπαρκτά φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας έγιναν πιο συχνά αλλά και πιο έντονα.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Ιφιγένεια Καρτσιώτου τόνισε ότι μπορεί πλέον οι γυναίκες να σπάνε τη σιωπή και να ζητούν βοήθεια, αλλά είναι ανησυχητικό ότι αυτή η βοήθεια ζητείται όλο και πιο συχνά! Όπως επεσήμανε, η οικονομική και η κοινωνική κρίση αυξάνει και τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και μάλιστα από θύτες αλλά και με πρακτικές που κανείς δεν μπορούσε καν να διανοηθεί στο πρόσφατο παρελθόν.Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Λάρισας βρίσκεται στο κέντρο της Λάρισας, στην οδό Γαληνού 4 στον 3ο όροφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...