Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ξεκινούν οι διαδικασίες για νέο κόμβο στη περιφερειακή Τρικάλων

Δημοπρατείται τις επόμενες ημέρες ο κόμβος στην περιφερειακή οδό Τρικάλων - Αθηνών στην Λάρισα, μεταξύ του γηπέδου AEL F.C. ARENA και του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας στην περιοχή Μεζούρλο. Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ.. Κώστας Τζανακούλης και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου. O προϋπολογισμός του έργου είναι της τάξης των 850.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας και τους ΚΑΠ της Π.Ε. Λάρισας.


Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Τις προσεχείς ημέρες δημοπρατείται ένα έργο εξαιρετικής σημασίας για την Λάρισα και όχι μόνο. Πρόκειται για τον κόμβο στην περιφερειακή οδό Λαρίσης – Τρικάλων σε ένα επικίνδυνο σημείο τη δεδομένη στιγμή, ένας κόμβος που πρόκειται να εξυπηρετεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το Διαχρονικό Μουσείο και το νέο γήπεδο της Α.Ε.Λ. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 850.000 € για το οποίο εγκαίρως διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε 500.000 € από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας και τις υπόλοιπες 350.000 € από τους πόρους της Περιφέρειας (ΚΑΠ). Είναι ένα έργο συνεργασίας, συνέργιας γι’ αυτό έχουμε και τα αποτελέσματα. Με συντονισμένες προσπάθειες με τον Δήμο Λαρισαίων, καταρτίστηκε και εκπονήθηκε η μελέτη, ώστε το έργο αυτό να μπορέσει να προχωρήσει.
            Είναι ένα έργο ζητούμενο για την περιοχή, ένα έργο διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, που μετατρέπει την περιφερειακή οδό Λαρίσης Τρικάλων, στο σημείο αυτό, σε έναν ασφαλή δρόμο. Ευελπιστούμε ότι μετά τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, το έργο πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, αν το επιτρέψουν όλες οι διαδικασίες και δεν υπάρξουν κολλήματα όπως προσφυγές κ.α.

            Από την πλευρά του ο κ. Κ. Τζανακουλης δήλωσε: «Ο περιφερειακός Τρικάλων-Λάρισας είναι ένας δρόμος ο οποίος αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα, τα οποία έχουν γίνει πολύ εντονότερα από τότε που άρχισε να λειτουργεί το γήπεδο της ΑΕΛ. Βεβαίως εκτός του γηπέδου βρίσκεται και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Διαχρονικό Μουσείο αλλά και άλλες υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούνται σε αυτό το δρόμο. Ακριβώς στην συμβολή αυτών των δρόμων, της Περιφερειακής και του δρόμου που οδηγεί στο γήπεδο και στο νοσοκομείο, θα γίνει το έργο αυτό, όπως είπε ο κ. περιφερειάρχης. Την συντήρηση της οδού την έχει ο Δήμος Λαρισαίων, αλλά λόγω του ότι κύρια χρηματοδότηση είναι από το ΤΕΟ και η συμπληρωματική χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια, οι υπηρεσίες του Δήμου ετοίμασαν σε συνεργασία με αυτές της Περιφέρειας την μελέτη.

            Πλέον η μελέτη είναι από κάθε άποψη έτοιμη και θα διευκολύνει και την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο και την απρόσκοπτη προσέλευση στο νοσοκομείο αλλά και στο Διαχρονικό Μουσείο. Στην πορεία βέβαια θα δούμε αν θα χρειαστεί να κάνουμε και άλλα επιμέρους έργα για να γίνει όλη η οδός ασφαλής από την αρχή μέχρι το τέλος της. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που δούλεψαν, αυτούς που χρηματοδότησαν και αυτούς που θα δουλέψουν για να ολοκληρωθεί ο κόμβος. Ήταν επιτακτική ανάγκη, για το έργο αυτό, η Τροχαία το έθετε πάντοτε το συγκεκριμένο θέμα, όχι μόνο στους αγώνες της ΑΕΛ, αλλά και γενικότερα γιατί η κίνηση σε αυτόν τον δρόμο και είναι μεγάλη».

            Παράλληλα ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους κ.κ. Βοριδη και τον κ. Καλογιάννη, καθώς ήταν οι δυο υπουργοί, οι οποίοι ενέκριναν τη χρηματοδότηση του έργου.

            Η κ. Ρ. Καραλαριώτου τόνισε: «Με την κατασκευή του συγκεκριμένου κόμβου στην περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων αλλάζει ο κυκλοφοριακός χάρτης στην περιοχή. Ένα αίτημα ετών από όλους τους πολίτες οι οποίοι κινούνται, είτε προς το νοσοκομείο είτε προς το Διαχρονικό Μουσείο, είτε προς το γήπεδο, γίνεται πραγματικότητα. Σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών της Ενότητας Λάρισας, κατάρτισαν την μελέτη εξασφαλίσθηκαν οι πόροι τόσο από το πρόγραμμα ΚΑΠ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας αλλά και από το Τ.Ε.Ο. και άμεσα το έργο βγαίνει σε δημοπρασία. Είναι ένα έργο σημαντικό και ένα έργο όπου διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...