Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Κλείνει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Λάρισα


Παρελθόν πλέον αποτελεί για τη Λάρισα το αεροπορικό υποστρατηγείο CAOC 7 του ΝΑΤΟ, του οποίου οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στην περιοχή Κουτσόχερο, καθώς στα τέλη του Ιουνίου τερματίζει την επιχειρησιακή του δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η επίσημη... υποστολή της σημαίας αναμένεται για την 1η Ιουλίου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει το «ξήλωμα» της μονάδας με την απομάκρυνση των περίπου 120 στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσαν εκεί αλλά και παράλληλα όλων των ξένων αξιωματικών του ΝΑΤΟ.

Το κλείσιμο του αεροπορικού στρατηγείου είχε από καιρό δρομολογηθεί στo πλαίσιo της νέας δομής της διοίκησης του ΝΑΤΟ που είχε αποφασιστεί και στη σύνοδο της Λισαβόνας. Για τις εγκαταστάσεις στο Κουτσόχερο, που λειτούργησαν για πρώτη φορά γύρω στο 2004, είχε δαπανηθεί περίπου το ποσό των 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 30 εκατομμύρια είχαν καταβληθεί από το ελληνικό Δημόσιο. Άγνωστο παραμένει τι θα απογίνουν οι εγκαταστάσεις, που πάλι σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη «εθνικών αναγκών», γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μεταφερθούν εκεί διάφορες υπηρεσίες του ΑΤΑ.

Οι λόγοι της παύσης λειτουργίας του υποστρατηγείου έχουν να κάνουν με την όλη οικονομική διαχείριση των πραγμάτων από το ΝΑΤΟ που πλέον έχει αλλάξει ρότα. Το υποστρατηγείο μετατίθεται στην Ισπανία και πολλοί είναι αυτοί που διερωτώνται γιατί η χώρα μας δεν κατάφερε να το διατηρήσει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...