Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μετά το Πάσχα οι ελεγκτές στον Δήμο Λαρισαίων

Αφού περάσουν οι γιορτές του Πάσχα αναμένεται να ξεκινήσουν οι έλεγχοι των Οικονομικών Επιθεωρητών στο Ταμείο του Δήμου Λαρισαίων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε η Εισαγγελία Λάρισας.

Αυτό έγινε γνωστό από την Αθήνα, καθώς στη νεοσύστατη Υπηρεσία Ελέγχου Υπουργείων, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, υπάρχει ήδη μεγάλος φόρτος εργασίας, σύμφωνα με το thessalianews.gr.

Η οικονομική κρίση, σε συνδυασμό με την κατάρρευση του πελατειακού συστήματος, αποκάλυψαν σωρεία ατασθαλιών σε όλο το φάσμα της κρατικής μηχανής, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος αριθμός εισαγγελικών παραγγελιών για ελέγχους, από όλη την επικράτεια. Ως εκ τούτου υπάρχουν ήδη καθυστερήσεις, αν και πρόκειται να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Στο Δήμο Λαρισαίων, επί του θέματος, τηρείται σιγή ιχθύος, καθώς μετά και την ανακοίνωση της Sigular Logic η οποία διέψευσε τους ισχυρισμούς του δημάρχου ότι τα προβλήματα στο ταμείο του Δήμου Λαρισαίων προήλθαν από βλάβη του λογισμικού της, όλοι περιμένουν την έλευση των ελεγκτών για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Θυμίζουμε ότι το θέμα με το ταμείο αποκαλύφθηκε όταν στα τέλη Φεβρουαρίου παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο νεοδιορισμένος αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Φακής. Ο τελευταίος έμεινε πολιτικά εκτεθειμένος από τον δήμαρχο Τζανακούλη, όταν ζήτησε την άμεση αντικατάσταση του κεντρικού ταμία Ηρακλή Κουτσιμανή και την αλλαγή της διαδικασίας που ακολουθείται στις καθημερινές συναλλαγές του ταμείου. Το αίτημά του απορρίφτηκε καθώς ο δήμαρχος πήρε το μέρος του ταμία και όχι του αντιδημάρχου! Λίγες μέρες μετά, από τοπικά δημοσιεύματα, αποκαλύφθηκε ότι σε τρείς τριμηνιαίους ισολογισμούς του Δήμου Λαρισαίων για το έτος 2012, ταμειακά διαθέσιμα εκατομμυρίων ευρώ δεν ήταν καταγεγραμμένα ως καταθέσεις στην τράπεζα όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Τα ερωτηματικά αυξήθηκαν καθώς ο δήμαρχος αρνείται επιμόνως να επιδείξει τα σχετικά καταθετήρια του Δήμου ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την τύχη των ταμειακών διαθεσίμων...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...