Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΔΗΜΑΡ - Ψύρρας: Περίπου 1εκατ. ευρώ για στέγαση δημοσίων υπηρεσιών στο Ν. Λάρισας


Tο ποσό του 1 εκατ. ευρώ, περίπου, καταβάλει, το χρόνο, το Ελληνικό Δημόσιο για τη στέγαση υπηρεσιών του στο νομό Λάρισας. Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών που δόθηκαν στη Βουλή και προκάλεσαν την κατάθεση ερώτησης από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Θωμά Ψύρρα. Ειδικότερα, στην ερώτηση μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:  

"Στο Ν. Λάρισας υπάρχουν 44 ακίνητα τα οποία νοικιάζει το Δημόσιο και γι’ αυτά πληρώνει 80.460,46 ευρώ το μήνα, δηλαδή 965.525,52 ευρώ το χρόνο. Την ίδια στιγμή υπάρχουν κτήρια του Δημοσίου έτοιμα να δεχτούν δημόσιες υπηρεσίες ή κτήρια τα οποία με ελάχιστες παρεμβάσεις μπορούν άμεσα να χρησιμοποιηθούν.

Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις των ΔΟΥ που συγχωνεύθηκαν, παρατηρούνται παράδοξα: Με έγγραφό της η Κτηματική Υπηρεσία Ν. Λάρισας (αρ.πρωτ. 328/9-02-2013) ενημερώνει το Υπουργείο Οικονομικών ότι το μίσθωμα για το κτήριο, όπου στεγάζεται η Γ’ ΔΟΥ Λάρισας (μετά την τελευταία μείωση) ανέρχεται σε 9.003,00 ευρώ το μήνα. Στο εν λόγω κτήριο παραμένει μόνο το αρχείο της Γ’ ΔΟΥ Λάρισας, ενώ οι υπάλληλοι έχουν μεταφερθεί στη Β’ ΔΟΥ Λάρισας (ΔΟΥ υποδοχής). Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για υπερβολικό μηνιαίο μίσθωμα μόνο για αρχειακή χρήση.

Επειδή η καθυστέρηση οδηγεί σε αλόγιστη σπατάλη

Επειδή τα ποσά που μπορούν να εξοικονομηθούν συνιστούν ένα «ισοδύναμο»

Ερωτάται oΥπουργός:

1)      Γιατί καθυστερεί η μεταφορά υπηρεσιών από τα ιδιωτικά στα δημόσια κτήρια;

2)      Με ποιο τρόπο σκέπτεται να επισπεύσει τη διαδικασία μεταφοράς;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...