Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Λάρισα: Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα σε στρατιωτικούς σχηματισμούς


«Η χώρα εδώ και τρία χρόνια βιώνει τις συνέπειες ενός ακήρυχτου πολέμου. Ενός οικονομικού πολέμου. Με ευρύτερες όμως γεωπολιτικές προεκτάσεις και συνέπειες. Έχουμε βιώσει τόσο μεγάλη μείωση του επιπέδου ζωής, αλλά και παρόμοια απόπειρα εισδοχής στον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας από τους δανειστές, μονάχα σε περίοδο πολεμική, όχι όμως σε περίοδο ειρήνης».

Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του από την Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το ΑΤΑ και την 110 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να ενημερωθεί για την επιχειρησιακή τους δραστηριότητα, ενώ αυτή την ώρα επισκέπτεται το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και στην συνέχεια θα επισκεφθεί την Πολεμική Μοίρα, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε στρατιωτικούς σχηματισμούς ανά την χώρα. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι περνάμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική περίοδο με γεωπολιτικές ανακατατάξεις, στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και, δεν μπορεί πια να συνεχίζουμε να υιοθετούμε και να ασκούμε πολιτικές που αναγάγουν το «ναι» σε όλα σε κυρίαρχη εθνική ιδεολογία. Που αποδέχονται στους δανειστές μας ακόμη και να έχουν λόγο στη χάραξη του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας που μας οδηγεί σε μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια και την προοπτικής της χώρας.

Αναφερόμενος στα προβλήματα των ένστολων, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ένα τέλος στις τυφλές περικοπές των μισθών ενώ στοχεύει και σε ουσιαστικό ανασχεδιασμό του μοντέλου δομής των Ενόπλων Δυνάμεων με μικρότερο κόστος λειτουργίας αλλά την ίδια αποτελεσματικότητα. Εξήρε δε την αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...