Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ενταση στη Λάρισα για την αιμοδοσία «μόνο για Ελληνες» της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με αφορμή αιμοδοσία μελών της Χρυσής Αυγής, που σε ανακοίνωση τους καλούσαν να δώσουν αίμα «Έλληνες για Έλληνες».


Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων περιόρισε τις αντιδράσεις και την ένταση σε λεκτικό επίπεδο, αφού οι διαμαρτυρόμενοι δεν ήρθαν σε επαφή με τα μέλη της ΧΑ που προσήλθαν προκειμένου να δώσουν αίμα.

Έτσι η αντιπαράθεση περιορίστηκε σε ανταλλαγή υβριστικών συνθημάτων. Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν έκανε την εμφάνιση του ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Π. Ηλιόπουλος καθώς από την μεριά των διαμαρτυρομένων εκσφενδονίστηκαν κυπελάκια με καφέ και νερά.

Με την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας και υπό αστυνομικό κλοιό αποχώρησαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής και εν συνεχεία και οι διαμαρτυρόμενοι.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα που έδωσαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το Νοσοκομείο χωρίς προϋποθέσεις και περιορισμούς.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...