Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου στον Αλμυρό

Την πρόθεση της Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Θεσσαλίας να προχωρήσει τη σύνδεση στο δίκτυο και της πόλης του Αλμυρού, ανακοίνωσε, χθες μεταξύ άλλων στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Λάρισα, ο εμπορικός...
διευθυντής της επιχείρησης κ. Λ. Μπακούρας.


Η επέκταση του δικτύου στον Αλμυρό, όπου μάλιστα υπάρχουν και αιτήσεις, είναι δυνατή μέσω του δικτύου από τη βιομηχανία SOVEL, ωστόσο μόπως ανέφερε ο εμπορικός διεθυντήε της ΕΠΑ Θεσσαλίας είναι αδύνατη η επέκταση του δικτύου σε ορεινές περιοχές.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, η Γενική Διευθύντρια της ΕΠΑ Θεσσαλίας, κυρία Roberte Kesteman και ο Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων, κ. Λεωνίδας Μπακούρας, παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων, ένα νέο πρόγραμμα «Σταθερής Μηνιαίας Χρέωσης», στο οποίο ο καταναλωτής, εφόσον το επιλέξει, θα μπορεί να πληρώνει 80 ευρώ / μήνα για όλο τον χρόνο, ανεξαρτήτου κατανάλωσης, ενώ στο τέλος του έτους θα γίνεται εκκαθάριση και αν ο πελάτης είναι πιστωτικός θα του επιστρέφεται το επιπλέον ποσό που έχει καταβάλει.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να διευκολύνει αρκετούς καταναλωτές φυσικού αερίου, οι οποίοι θα μπορούν να προγραμματίζουν καλύτερα τον μηνιαίο τους προϋπολογισμό.

Στη σημερινή συνέντευξη παρουσιάστηκαν, επίσης, αναλυτικά στοιχεία για την πορεία της εταιρείας τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά και ολοκληρωμένο πλάνο για την στρατηγική ανάπτυξής της μέχρι το 2016.

Το 2016 μπορεί να χαρακτηριστεί και κομβικό έτος, καθώς εκπνέει η σύμβαση της εταιρείας με τη ΔΕΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να προμηθευτεί αέριο από όποια εταιρεία και χώρα επιθυμεί, προσπαθώντας έτσι, μέσω διαπραγμάτευσης να πετύχει καλύτερη τιμή αγοράς, εκμεταλλευόμενη τον ανταγωνισμό.

Μία άλλη σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας είναι η δημιουργία σταθμών συμπιεσμένου αερίου, στους οποίους θα μεταφέρεται φυσικό αέριο σε συμπιεσμένη μορφή με βυτιοφόρα, σε περιοχές εκτός δικτύου, κυρίως βιομηχανικές κι εκεί θα αποσυμπιέζεται και θα διανέμεται στους πελάτες.

Στα οικονομικά στοιχεία του 2012, παρουσιάστηκε μια μείωση στην βιομηχανική κατανάλωση της τάξης του 7%, λόγω του «λουκέτου» που έβαλαν πολλές θεσσαλικές βιομηχανίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό της εταιρείας VPI του Βόλου, που είχε ετήσια κατανάλωση 6.000.000 κυβικά φυσικού αερίου και που εδώ και έναν μήνα έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Όσον αφορά την επέκταση του δικτύου, προτεραιότητα δίνεται στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας εκεί όπου η κάλυψη ανέρχεται σε 32% και 48% αντίστοιχα, σε αντίθεση με τη Λάρισα και τον Βόλο όπου η κάλυψη φτάνει το 77% και το 72% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 192.000 διαθέσιμων διαμερισμάτων στη Θεσσαλία, τα 78.000 είναι καταναλωτές φυσικού αερίου.

Τέλος, ο κ. Μπακούρας προέβλεψε ότι η τιμή για την οικιακή κατανάλωση από 0,80 ευρώ το κυβικό σήμερα, θα κυμανθεί το 2014 στο 0,78 ευρώ και το 2015 στο 0,74 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...