Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πανικός από μηχανάκια σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ των Τρικάλων!

Οι ιδιοκτήτες δικύκλων άνω των 50 c.c. έσπευσαν κατά εκατοντάδες το πρωί της Παρασκευής να περάσουν τα μηχανάκια τους από έλεγχο, όπως προβλέπει... ο νέος Νόμος, αλλά… δεν πρόλαβαν!
Λίγο μετά τη 1 μ.μ. έξω από το ένα και μοναδικό Ιδιωτικό ΚΤΕΟ που διενεργεί τους ελέγχους υπήρχε ουρά με περισσότερα από… 300 μηχανάκια (!!!), ενώ είχαν περάσει ήδη από έλεγχο εκατοντάδες άλλα. Όσοι δεν εξυπηρετηθούν σήμερα Παρασκευή, θα πρέπει να σπεύσουν από τα… ξημερώματα του Σαββάτου για να προλάβουν θέση.

Γιατί ο πανικός; Γιατί σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε μόλις προ ολίγων ημερών υποχρεούνται και οι κάτοχοι δικύκλων να τα περάσουν από ΚΤΕΟ.

Όσοι δεν το κάνουν από Δευτέρα θα έχουν το «φόβο» υψηλών προστίμων.

Το πρόστιμο της Τροχαίας, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ, είναι 400 ευρώ, ενώ, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης προσκομίσει εντός δέκα ημερών, το Δελτίο ΚΤΕΟ στην Τροχαία, θα καταβάλλει το ποσό των 50 ευρώ.

Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για δύο χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για ένα χρόνο, με το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ να ανέρχεται σε 20,33 ευρώ.

Από τον τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.

Επίσης, μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται διευκρινιστική εγκύκλιος από το υπουργείο Μεταφορών, με βάση την οποία θα καθορίζονται τα τελικά ποσά, έπειτα από στρογγυλοποιήσεις.

Από την έως σήμερα πρακτική επιβάρυνσης στα οχήματα σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο τα τέλη εκπροθέσμων ελέγχων ΜΟΤΟ αναμένονται ως εξής:

α) έως 1 μήνα καθυστέρηση = 10 ευρώ,

β) 1-6 μήνες = 20 ευρώ,

γ) 6+ μήνες = 41 ευρώ.
trikalavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...